Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

persoon

Francis Scott Fitzgerald

American novelist

Fitzgerald werd geboren in Saint Paul in de staat Minnesota, en wordt gezien als een van de grootste Amerikaanse schrijvers uit de 20e eeuw. Hij was de woordvoerder voor de Verloren Generatie, Amerikanen die geboren waren in de laatste 10 jaar van de 19e eeuw(waaronder John Steinbeck en Ernest Hemingway) en die volwassen werden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Bibliografie

This Side of Paradise (1920)
The Beautiful and Damned (1922)
The Great Gatsby (1925)
Tender Is the Night (1934)
The Love of the Last Tycoon (1941)

 
Contactinformatie
FrancisScott FitzgeraldFrancis Scott Fitzgerald

FrancisScott Fitzgerald