Workshop:

AR Dev Camp

17 apr 2010
17 apr 2010

AR Dev Camp Amsterdam is een event van een dag voor Augmented Reality experts en beginners, gehouden in de Mediamatic Bank.

Vergroot

Steven Pemberton - AR Dev Camp Deborah M. Kōdō

Wat?

'Augmented Reality' applicaties verbinden de online en offline wereld in gevarieerde vormen. Van 3D overlays op een gsmscherm, creatief hergebruik van papier, (multi touch) tafels en andere huishoudelijke objecten tot gezichts herkenning. AR techniek brengt het Web op onverwachte manieren in ons leven. Maar voordat AR helemaal doorbreekt in ons dagelijks leven en haar volle potentie bereikt, hebben we meer nodig dan innovatieve user interfaces. We hebben ook informatie en diensten nodig om deze interfaces te bevolken. Informatie die wereldwijd toegankelijk is en die stroomt van provider naar consument, ongeacht welke apparaat of dienst gebruikt wordt.

AR interfaces zijn als het topje van de ijsberg, ze geven een kijkje in terrabytes van data die relevent zijn in ons leven, overheid statistieken, school rapporten, cijfers van huisprijzen en misdaad, cultureel erfenis schatten van vorige eeuwen, de laatste berichten van vrienden, collega's of het laatste nieuws over het weer en verkeer. De uitdaging binnen AR ligt in het filteren, managen en presenteren van deze informatie op het juiste moment.
Daarom is het noodzaak dat AR informatie en computer wetenschap samenbrengt, van policy en data management bodies, gebruikers interactie, mobiele computer, social Web, gaming en Web zoekopdrachten.
Het doel van dit AR Dev Camp is bijdrage aan de groeiende reeks van AR Dev evenementen door het samenbrengen van experts uit alle relevante terreinen, ongeacht het niveau van hun 'AR expertise', zodat het toepassen van real world AR samen kan worden verkend in een vriendelijke setting.

We organiseren korte presentaties, verrijkende demos, 'BarCamp'-stijl adhoc initiatieven en een open perspectief over wat Augmented Reality kan doen voor de samenleving, handel, cultuur en politiek.

Wie?

Met onze vrienden van ARdevcamp.org delen we de mening dat AR in principe open, interopereerbaar, verlengbaar en toegankelijk voor iedereen moet zijn. Op die manier kan het kansen creëren voor zeggingskracht, communicatie, business en sociale doeleinden zoals we die vandaag de dag kennen op het web.
Om deze reden willen we deelnemers uitnodigen om de focus te leggen op scenarios waarin informatie stroomt tussen systemen waarin vriendengroepen samen gebruik kunnen maken van AR ondanks het gebruik van verschillende software, hardware of online services.
Daarnaast moedigen we beheerders van data aan om deel te nemen - of het nou gaat om e-overheid en de digitale stad, evenementen gidsen, 'activiteiten' omschrijvingen, culturele datasets of social Web annotaties.
Het succes van dit event wordt gemeten aan de hand van het aantal totstandkomingen van samenwerking en we willen dan ook iedereen met interesse in AR oproepen om op 17 april langs te komen om je kennis te delen.

Set-up / locatie en tijd

Het AR Dev Camp vindt plaats in de Mediamatic Bank, Vijzelstraat 68 op zaterdag 17 April. De dag begint om 09.30 uur en duurt ongeveer tot 17.00 uur. Meer informatie over sprekers en de set-up worden binnenkort gepubliceerd.

Deelname en kundigheden

Interesse? Aanmelden kan met de roze RSVP knop.
Het AR Dev Camp is interdisciplinair en niemand weet alles over alle topics. De voornaamste presentaties gaan niet diep in op de techniek, echter sommige sessies en discussies bevatten technische details. We proberen toegankelijk te zijn, maar ga ervanuit dat er gedetailleerde discussies zijn over varierende nieuwe technologieen en hun impact op de wereld.

Informatie

Wanneer je meer wilt weten over de inhoud van het kamp kun je contact opnemen met de co-organisatoren Dan Brickley of Zoja Bajbutovic Er is ook een Internationaal AR Dev Camp wiki. Voor praktische informatie kun je contact opnemen met Deborah Meibergen, project manager: deborah@mediamatic.net of bellen op: 020-6389901