Workshop:

Machinima workshop - Games as Tools

27 | 28 februari & 1 | 2 maart 2007

27 feb 2007
2 mrt 2007

Machinima is een samentrekking van de woorden machine, animatie en cinema. Video wordt geproduceerd met behulp van de 3-dimensionale wereld van computer- en online games. Als machinima-maker gebruik je deze spellen als gereedschap om je eigen scenario op te nemen.

Vergroot

Machinima workshop flyer - 27 februari t/m 2 maart 2007, Mediamatic Post CS

In machinima is ben je als gamer de regisseur. Het gebruik beperkt zich al lang niet meer tot de wereld van de gamers. Machinima wordt toegepast in reclame, game-comics, in-game dance films, politiek en voorlichting.

Vergroot

Screenshot of Olga's machinima clip, with Quake3 and the Mediamatic hallway - Machinima workshop-project 2006

Onder begeleiding Daniël van Gils , Jonas Hielscher en Ricard Gras, drie ervaren machina-makers, ontdekken de deelnemers van de workshop wat machinima allemaal kan. Je leert hoe je machinima maakt, je ziet veel voorbeelden van goede machinima en je maakt je eigen machinima clip of een ander game-gebaseerd project.

Workshop aanpak

In deze 4-daagse workshop maken de deelnemers hun eigen machinima film, begeleid door ervaren machinima-makers en -animators.

Alle kennis en handigheden om machinima te maken krijg je tijdens de workshop aangereikt. Deelnemers met ervaring kunnen zich verder verdiepen in nieuwe technieken en recente ontwikkelingen.

Naast technische instructies over het creëren van karakters, set ontwerp, re-camming en montage zullen we de aandacht richten op de filmische mogelijkheden van 3D games en op andere artistieke manieren om games in te zetten.

Trainers

Daniël van Gils (NL) – Daniël is een onafhankelijke ontwerper en interaction designer die vooral werkt aan culturele producties. Hij zal de deelnemers helpen met verschillende aspecten van 3D animatie, level design en geluid in 3D omgevingen.

Jonas Hielscher (DL) – Jonas is oprichter van z25.org, een organisatie die jonge nieuwe media kunstenaars ondersteunt. Hij heeft een scala aan interactieve performances and gaming installaties gebouwd en begeleid deelnemers door het hele machinima proces.

Ricard Gras (UK) – Richard werkt voor LA-INTERACTIVA in London. Dat maakt video games en werkt met film- en TV productiehuizen, kunstenaar en academies. Zij zoeken naar nieuwe vormen om het publiek bij producties te betrekken. LA-INTERACTIVE heeft een eigen prive eiland op Second Life. Richard zal zijn kennis van Second Life en Sims inzetten.

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor filmmakers, animators, gamers, striptekenaars, kunstenaars, ontwerpers en creatieven die in elkaars werk geïnteresseerd zijn en de mogelijkheden van machinima willen onderzoeken of verdiepen.

Enige ervaring met het spelen van games of het monteren van video is handig. Technische kennis van machinima is niet vereist, vooral creativiteit is van belang. De voertaal van de cursus is Engels.

Reader

Ter voorbereiding op de workshop zijn een aantal boeken en artikelen samengebracht in een Machinima Reader.