ON DEMAND

videoprogramma met werken van 24 verschillende kunstenaars

27 Feb 2010
3 Apr 2010

Met werk van Yael Bartana, Sema Bekirovic, Martha Colburn, Helmut Dick, Elspeth Diederix, Willehad Eilers, Alicia Framis, Wannes Goetschalckx, Witte van Hulzen, Witte van Hulzen & Sander Breure, Sina Khani, Emi Kodama, Gabriel Lester, Kristjan Lodmfjord, Cristina Lucas, Marjolijn van der Meij & Arianna Olthaar, Erkka Nisinnen, Paulien Oltheten, Bradley Pitts, Muzi Quawson, Frederik van Simaey, Jennifer Tee, Erik Wesselo, Nina Yuen.

Enlarge

On Demand - bron

Van 27 februari t/m 3 april zal tegenboschvanvreden een videoprogramma tonen met werken van 24 verschillende kunstenaars. ON DEMAND is ontstaan vanuit het idee dat het bewegende beeld in de kunst inmiddels een stevige positie heeft veroverd, maar dat de ‘omgang’ met bewegend beeld voor een groot deel van het publiek nog altijd veel vragen oproept. Hoe kijk je naar video? Wat impliceert het aspect tijd voor de kijker? Wat betekent het om een videowerk aan te kopen? Hoe toon je videowerken in een collectie? Wat is de positie van videokunst, of mediakunst in het algemeen, naast de aandacht in deze tijd voor open source, voor you tube, voor twitteren en bloggen, voor sociale netwerken, voor interactiviteit? Gedurende de tentoonstelling zal middels een aantal lezingen door specialisten en verzamelaars op het gebied van videokunst aandacht besteed worden aan de betekenis van videokunst in deze tijd.

Natuurlijk gaat de tentoonstelling eerst en vooral over kijken. Het publiek kan zelf een eigen selectie maken uit een divers geheel van individuele kunstwerken waarna die keuze op een groot scherm vertoond wordt. Nooit de kans gehad een werk van Helmut Dick of Gabriel Lester te zien? Altijd al een film van Erik Wesselo, Frederik van Simaey, Nina Yuen, Sina Khani of Sema Bekirovic willen bekijken, dan ligt hier een kans.... ON DEMAND.

Met deze tentoonstelling geeft tegenboschvanvreden invulling aan het streven naar samenwerkingsprojecten met andere galeries. Voor ON DEMAND maakten zes galeries - die hun sporen hebben verdiend als het gaat om het creëren van een platform voor video/nieuwe media - een keuze uit een aantal videowerken van kunstenaars uit hun eigen galerie om die te tonen naast het werk dat tegenboschvanvreden zelf presenteert. Annet Gelink Gallery, galerie Fons Welters, galerie Sign, galerie Diana Stigter, galerie Juliette Jongma, en galerie West hebben een grote inbreng gehad in deze tentoonstelling.