S.M.A.K. going GAGA

GAGARIN the Artists in their Own Words – The first Decade

13 Mar 2010
13 Mar 2010
  • SMAK
  • Citadelpark, Gent

Nog tot zondag 14 maart loopt in het S.M.A.K. de grote tentoonstelling “GAGARIN the Artists in their Own Words – The first Decade”. Naar aanleiding van het verschijnen van het twintigste nummer van dit unieke tijdschrift organiseert het S.M.A.K. op zaterdag 13 Maart, de voorlaatste dag van de tentoonstelling, het speciale evenement met de alarmerende titel “S.M.A.K. going GAGA”.

Enlarge

GAGARIN, S.M.A.K. - bron

Deze presentatie / paneldiscussie onderzoekt de oorspronkelijkheid nadat de pagina’s van GAGARIN uit hun ingebonden verzamelbanden verwijderd en over de museumwanden verspreid werden. Concepten van originaliteit in GAGARIN the Artists their Own Words zullen besproken, beoordeeld en getoetst worden na analyse van de kunstenaarsteksten die getransponeerd werden van een magazine naar een tentoonstelling.

-Simon Deakin (University of Leeds UK) is kunstenaar. Hij werkt momenteel aan een doctoraatsonderzoek dat volledig aan het tijdschrift GAGARIN the Artists in their Own Words gewijd is. Hij gradueerde aan het Ontario College of Art, de Slade School of Fine Art en het Goldsmiths College.

- Olaf Nicolai is kunstenaar. Zijn werk was recent te zien in de 3de RIWAQ Biennale in Ramallah, in ”Animism” in het MuHKA te Antwerpen en in “La Boule de Yoyante”, een narratief in 10 episodes (mei - december) op 10 niet aan kunst gerelateerde plaatsen in Venetië, Boedapest, Rome, Amsterdam, München, Berlijn, Sipan (Hr.), Parijs, Palermo & Santiago de Chili.

-Jonathan Lahey Dronsfield is Lector Kunsttheorie en -Filosofie aan de Universiteit van Reading (UK) en lid van het Executief Comité van het Forum voor Europese Filosofie van de London School of Economics.

-Asja Szafraniec is Postdoctoraal Onderzoeksassistent aan het Departement Filosofie van de Universiteit van Amsterdam. Zij studeerde aan de Universiteit van Warschau, de Universiteit van Amsterdam, de SUNY University in Buffalo en de John Hopkins University. Zij is de auteur van het boek “Derrida and the Event of Literature” (Stanford UP 2007).

14u00 – 17u00
GAGARIN: reading marathon

De paneldiscussie wordt gevolgd door een baanbrekende “reading marathon” met kunstenaars die in GAGARIN publiceerden. Zij zullen hun GAGARIN tekst, of een andere eigen tekst, lezen voor het publiek. De kunstenaars die aan de reading marathon deel zullen nemen zijn (niet in volgorde van optreden):
Boris Achour
Guillaume Bijl
Pierre Bismuth
Jota Castro
Adam Chodzko
Michel François
Joseph Grigely
Kati Heck
IngridMwangiRobertHutter
Suchan Kinoshita
Job Koelewijn
Gabriel Kuri
Bernd Lohaus
Mark Manders
Ria Pacquée
Philippe Van Snick
Berend Strik
Jennifer Tee
Danh Vo
Franziska & Lois Weinberger

17u30 – 18u30
Voodoo-Faust (Crash Opera) door ManfreDu Schu

S.M.A.K. going GAGA wordt afgesloten met de zinderende muzikale performance “Voodoo-Faust (Crash Opera)” door / van ManfreDu Schu en vrienden. ManfreDu Schu nam, met Juan Munoz, Maria Serebriakova, Guy Rombouts, Marlene Dumas en Stephan Balkenhol, deel aan het eerste nummer van GAGARIN (volume 1 #1, mei 2000) met zijn bijdrage: “Deinetwegen”
Theatrale Philosophie / Akt II
“THE BLACK-MOUTH”
(OPERA-PHILOSOPHIA-THEATRALIA)
#1wlwkLFS