Prufrok

#2 Activisme

3 apr 2010
3 apr 2010

Prufrok is een rondreizend festival dat de grenzen verkent van theater en beeldende kunst. Een avond met performances, installaties, presentaties, voorstellingen en discussies, elke editie rond een ander thema. De tweede editie van Prufrok gaat over activisme en kunst.

Vergroot

Jeroen de Lijer - bron

Makers werken steeds meer in deze zone tussen beeldende en podiumkunst, tussen wetenschap en galerie, tussen nieuwe media en gentechnologie. Voor veel artiesten is de invloed van andere kennisvelden een manier om hun eigen praktijk te verrijken en hun discipline te ondervragen. Zo tref je in Prufrok afwijkende perspectieven en publieksopstellingen aan, soms spelen zelfs uitvindingachtige objecten een rol.

Nieuwsgierigheid naar dit werk, de aanstekelijkheid van dit avontuurlijke genre én de wens om het publiek ermee te laten kennismaken, brachten de vier podia bij elkaar. We nemen veelvormigheid als uitgangspunt en bieden een programma rond het gepresenteerde werk, zoals lezingen en nagesprekken. Twee keer per jaar, gedurende een week, trekt Prufrok langs de vier thuissteden van deze podia: Den Haag, Amsterdam, Tilburg, Almere.

Programma

Tijdens de tweede editie van Prufrok met het thema Activisme, zijn de werken van de volgende 3 kunstenaars op 1 avond te zien:
Matadouro - Marcelo Evelin
The Balkan syndrome - Bogomir Doringer
Goed Gevoel Gebeuren Beurs - Jeroen de Leijer
Voor meer informatie over de kunstenaars zie de website.

Speellijst

Tilburg
THEATER DE NWE VORST
vr 2 april 2010, 20.00 uur, €12 / €6 (cjp, student, 65+)

Den Haag
ZEEBELT THEATER
wo 31 maart 2010, 20.00 uur, €12 / €6 (cjp, student, 65+)

Almere
CORROSIA!
di 30 maart 2010, 20.00 uur, €12 / €€6 (cjp, student, 65+)

Amsterdam
HETVEEM THEATER
za 3 april 2010, 20.00 uur, €12 / €6 (cjp, student, 65+)
Randprogramma: er vindt een nagesprek plaats met de deelnemers van Prufrok #2 onder leiding van Chris Keulemans (artistiek leider Tolhuistuin en oud-directeur De Balie).