24 Hour Race: een terugblik

1 mei ging de 24 Hour Race van start. Om 17.30 reden 55 fietskoeriers en andere fietsfanaten bij Mediamatic Bank weg. Elf keerden er terug. Ze deden Rotterdam, Breda, Den Bosch en Middelburg aan. Maar wat is er onderweg nu eigenlijk gebeurd? Martijn den Bakker en Tomas Gons hielden gedurende de dag een blog bij.

Enlarge

HQ - Martijn en Tomas bloggen.

De race begint niet voor iedereen goed. Eén van de participanten haalt het startschot niet: hij is aangehouden vanwege fietsen op de stoep en het negeren van een stopteken. De rest is er gelukkig wel. De race gaat van start.

Een plaspauze en een aantal verloren deelnemers later, komen we erachter dat bij Martijn (twitter.com/gezelligheid) en Tomas de cola op is. De kopgroep is 14 man groot, en heeft een gemiddelde snelheid van 39 kilometer. Om 20.18 zitten ze in Rotterdam aan een bord eten, en om 22.00 bereiken de eerste fietsers checkpoint Haringvliet.

Vincent van Eijk (twitter.com/hautecourier) is al vroeg in de race verdwenen. Solo gegaan. Niet veel later slaat het ongeluk toe.

20.43: Ohja! Tramrails! Die hadden we in ons dorp niet. Hahahagaaahaaa.

Martijn twittert dat hij en Tomas nu ook te zien zijn, en van Mike (twitter.com/noobrev) horen we dat het wel erg gezellig is in Middelburg: de mannen blijven te lang hangen. Ook bij Vincent wordt het fietsen even op de tweede plek geschoven.

04.30: Take a break. Its getting windier and some drops start to fall. Lets have a stroopkoek and perhaps some music

De boel begint te ontrafelen. Het weer zit niet mee en steeds meer mensen haken af. In het thuiskamp doen de dubbele espresso's hun werk niet meer (04.28). In Bergen op Zoom stappen twee mannen van de fiets (05.57), en om 11.18 komt het bericht binnen dat ook Vincent gestopt is. "Dit begint wel echt een gruwelijke afvalrace te worden," schrijft Martijn.

Enlarge

Deelnemers staan klaar om de 24 Hour Race te starten - De deelnemers zien er (nu nog) fris en fruitig uit. Willem Velthoven

Om 11.53 is er een winnaar. Ruben H., Bram de V., Matthijs vd L., en Bram H. zijn de eerste vier fietsers om binnen te komen. En terwijl er in Amsterdam feest wordt gevierd, gaat Vincent nog eens bij zichzelf te rade.

13.05: De natuur won vandaag. De geest gebroken, het geluk verliet me en opeens was ik weer menselijk. Mn hartje pijnlijk toen ik afstapte.

De strijd is gestreden, en om 17.25 schrijft Martijn: "Zo. Logged out for life! Waar is me rum? Vanaf nu ga ik alleen nog maar surfen en analoog op 't strand liggen." Elf fietsers zijn er binnen gekomen, met tijden tussen 18:24:41 en 19:58:47. Vincent twittert dat hij meer dan honderd euro heeft opgehaald voor Artsen zonder Grenzen. "THANKS TO ALL!"

Meer informatie is te vinden op het blog en via de Twitter feed. Alle resultaten zijn te vinden op de Leader Board.