Top of this document
Go directly to navigation
Go directly to page content

2 8

24 Hour Race: een terugblik

1 mei ging de 24 Hour Race van start. Om 17.30 reden 55 fietskoeriers en andere fietsfanaten bij Mediamatic Bank weg. Elf keerden er terug. Ze deden Rotterdam, Breda, Den Bosch en Middelburg aan. Maar wat is er onderweg nu eigenlijk gebeurd? Martijn den Bakker en Tomas Gons hielden gedurende de dag een blog bij.

De race begint niet voor iedereen goed. Eén van de participanten haalt het startschot niet: hij is aangehouden vanwege fietsen op de stoep en het negeren van een stopteken. De rest is er gelukkig wel. De race gaat van start.

Een plaspauze en een aantal verloren deelnemers later, komen we erachter dat bij Martijn (twitter.com/gezelligheid) en Tomas de cola op is. De kopgroep is 14 man groot, en heeft een gemiddelde snelheid van 39 kilometer. Om 20.18 zitten ze in Rotterdam aan een bord eten, en om 22.00 bereiken de eerste fietsers checkpoint Haringvliet.

Vincent van Eijk (twitter.com/hautecourier) is al vroeg in de race verdwenen. Solo gegaan. Niet veel later slaat het ongeluk toe.

20.43: Ohja! Tramrails! Die hadden we in ons dorp niet. Hahahagaaahaaa.

Martijn twittert dat hij en Tomas nu ook te zien zijn, en van Mike (twitter.com/noobrev) horen we dat het wel erg gezellig is in Middelburg: de mannen blijven te lang hangen. Ook bij Vincent wordt het fietsen even op de tweede plek geschoven.

04.30: Take a break. Its getting windier and some drops start to fall. Lets have a stroopkoek and perhaps some music

De boel begint te ontrafelen. Het weer zit niet mee en steeds meer mensen haken af. In het thuiskamp doen de dubbele espresso's hun werk niet meer (04.28). In Bergen op Zoom stappen twee mannen van de fiets (05.57), en om 11.18 komt het bericht binnen dat ook Vincent gestopt is. "Dit begint wel echt een gruwelijke afvalrace te worden," schrijft Martijn.

Deelnemers staan klaar om de 24 Hour Race te starten

Deelnemers staan klaar om de 24 Hour Race te starten

-

De deelnemers zien er (nu nog) fris en fruitig uit.

Om 11.53 is er een winnaar. Ruben H., Bram de V., Matthijs vd L., en Bram H. zijn de eerste vier fietsers om binnen te komen. En terwijl er in Amsterdam feest wordt gevierd, gaat Vincent nog eens bij zichzelf te rade.

13.05: De natuur won vandaag. De geest gebroken, het geluk verliet me en opeens was ik weer menselijk. Mn hartje pijnlijk toen ik afstapte.

De strijd is gestreden, en om 17.25 schrijft Martijn: "Zo. Logged out for life! Waar is me rum? Vanaf nu ga ik alleen nog maar surfen en analoog op 't strand liggen." Elf fietsers zijn er binnen gekomen, met tijden tussen 18:24:41 en 19:58:47. Vincent twittert dat hij meer dan honderd euro heeft opgehaald voor Artsen zonder Grenzen. "THANKS TO ALL!"

Meer informatie is te vinden op het blog en via de Twitter feed. Alle resultaten zijn te vinden op de Leader Board.

Contributions 
Comments (8)

Helemaal ok!

,
4 May 2010,10:57

als het goed is...

is het verholpen!

,
4 May 2010,1:17

het klopt

het zijn de doorkomsttijden...

,
3 May 2010,22:58

Maar

los daarvan wel een mooie samenvatting!

,
3 May 2010,21:49

het klopt (niet)

die tijden kloppen inderdaad niet, de eersten finishten pas rond een uur of 12 (zondagmiddag dus), en Martijn en ik waren nog tot diep in de middag aan het bloggen.
De verklaring hiervoor is zo ingewikkeld dat ik er niet aan begin, maar het zal zsm worden opgelost!

,
3 May 2010,21:48

timestamps

Ik begrijp waar het misgaat! Het artikel is geschreven naar aanleiding van de timestamps van @gezelligheid op Twitter. En als je niet bent ingelogd, denkt Twitter dat @gezelligheid aan de westkust van Amerika zit.

,
3 May 2010,21:22

Ik snap het!

Als je die race gereden hebt ben je zelf zo doorgedraaid dat het je weer helemaal duidelijk is... ;) Ik snap namelijk ook niet wanneer we waar met wie en hoe gereden hebben! :D

,
3 May 2010,20:47

Ik snap de tijden niet zo goed!

Is dat een andere tijdzone waar je in zat of was ik in de verkeerde?

,
3 May 2010,20:24
Comments (8)