Presentation:

Processing Salon

Met Daniel Shiffman (VS) en Jer Thorp (CA).

21 mei 2010
21 mei 2010

Presentaties over data-visualisatie, het gebruik van Processing in de digitale kunst en de schoonheid en veelzijdigheid van deze programmeertaal.

Vergroot

Petal Flickr app by Jer Thorp. - Deborah M. Kōdō

De (visuele) open source programmeertaal Processing wordt met de dag populairder. Het wordt met name gebruikt door kunstenaars, die mooie projecten realiseren met deze software. Met name voor data-visualisatie is Processing een van de beste en mooiste beschikbare programmeertalen.

Sprekers

We hebben Daniel Shiffman uitgenodigd om twee workshops te geven die plaatsvinden op 21 en 22 mei. Daniel Shiffman werkt als een assistent-professor aan de Arts Interactive Telecommunications Program aan de NYU's Tisch School of the Arts. Hij is ook de auteur van een belangrijk boek met de titel 'Learning Processing'. Hij zal ons meer vertellen over zijn kunstprojecten en zijn werk.

De andere spreker is Jer Thorp. Jer is een kunstenaar en docent uit Vancouver, Canada. Als voormalige geneticus, verkent zijn digitale kunst de grenzen tussen wetenschap en kunst. In deze salon zal hij zijn nieuwste werk presenteren. Just Landed waar hij Processing, Twitter, en MetaCarta gecombineerd, en online zoekt op de zin Just Landed in... , en rendered dit als video. Hij zal ons ook meer vertellen over andere projecten hij aan werkt.

Informatie

Reserveer door op de roze RSVP knop te klikken.
De salon vindt plaats in de Sur Place tentoonstelling in Mediamatic Bank. We beginnen om 20.30 uur. Deuren open 20.00 uur. Toegang € 3.

Vragen?

Neem contact op met Deborah Meibergen.