Project geselecteerd om te pitchen tijdens Kom je Ook Rosa, PS|theater, Elien van riet, Pepijn Smit

Wat verder ter tafel komt

een bakfietstafel voor een tafelgesprek op locatie

De fiets parkeert, de bak klapt uit, een tafel komt tevoorschijn en stoelen schuiven aan. Ter plekke nodigt W.V.T.K iedereen uit om zijn of haar verhaal te geven. Laat je horen, schuif aan tafel!

Wat verder ter tafel komt creeert ontmoetingen door middel van een tafelgesprek op ongewone locaties.

Vergroot

IMG_4996.jpg - Rosa

Wij willen ontmoetingen tussen mensen organiseren op ongewone locaties. Het tafelgesprek is de vorm van deze ontmoetigen omdat een tafelgesprek mensen ruimte biedt om met elkaar te praten/discussieren. De tafel is mobiel zodat op elke locatie een tafelgesprek kan plaatsvinden.

- journalistiek
- locatie-theaterfestivals
- debatcentra

Tafelgesprekken zijn zo oud als er tafels bestaan, maar het hebben van tafelgesprekken op ongewone locaties zoals straat, steeg of weiland niet. Dit schept nieuwe mogelijkheden voor journalistiek, locatietheaterfestivals en debatcentra.

Voor de journalsitiek: WVTTK biedt een nieuwe vorm van journalistiek aan: tafeljournalistiek. Op locatie is er tijd en ruimte om de geinterviewden hun verhaal te doen ipv. camera voor hun neus en vragenvuur.

Voor theaterfestivals: WVTTK biedt een nieuwe vorm van voor- en nagesprekken aan. Op de locatie van de voorstelling gaan makers en toeschouwers met elkaar aan tafel ipv. een ongezellig zaaltje achteraf.

Voor debatcentra/tv-debatprogramma's: WVTTK biedt debatcentra de mogelijkheid om buiten hun deuren, midden op straat, een debat te voeren. Voorbijgangers worden uitgenodigd om aan te schuiven en mee te discussieren. Debatten vinden letterlijk plaats midden in de samenleving ipv. in een apart instituut.

- via Twitter of I-localis kun je WVTTK volgen: waar staat de bakfietstafel op dit moment?
- via web2.0 kunnen filmpjes van tafelgesprekken nagekeken worden.