Workshop Archive

Arduino & Bluetooth Workshop

11 | 12 | 13 | 14 | 15 juni 2007

11 jun 2007
15 jun 2007

DIY, draadloze en interactieve projecten maken, voor ontwerpers en kunstenaars

Een Arduino is een klein 'open-source' computer platform gebaseerd op een simpel input / output board (microcontroller).
Arduino's kunnen gebruikt worden om interactieve 'stand alone' objecten te maken, of kunnen aangesloten worden op de computer met een aantal verschillende software programma's.

Vergroot

Discussing - @Arduino|BT workshop June 07 @Arduino|BT workshop

Workshop opzet

Wij bieden een 5-daagse workshop aan, maar je kan je ook registeren voor een 2- of 3 daagse workshop, afhankelijk van je voorkennis.

Als je een beginner bent start je met de 2 daagse workshop, in deze workshop op 11 en 12 juni leer je alles van de USB (basic) Arduino, de layout van het board, hoe je hardware kan aansluiten en de basis programmeervaardigheden.

Als je al voldoende voorkennis en ervaring hebt met Arduino kan je meteen door naar de 3 daagse draadloze (bluetooth) workshop.

In deze workshop op 13, 14 en 15 juni gaan we dieper in op de geavanceerde versies en toepassingen, inclusief de draadloze bluetooth Arduino en programmeermogelijkheden met bijvoorbeeld Pure Data.
Tevens zal je in deze 3 dagen werken aan je eigen, kleine prototype van een draadloos Arduino project.

Trainers:

De zeer ervaren designer Ubi de Feo en uiteraard de 'vader' van de Arduino, Massimo Banzi.

Doelgroep:

Kunstenaars, product ontwikkelaars, studenten, computer wetenschappers, hardware hackers, nerds, — iedereen is welkom. Enige technische affiniteit is nodig. Kennis van programmeren en elektronica, zoals solderen en java, is handig maar is niet strikt noodzakelijk. We adviseren je om vooraf de Arduino website te bekijken en om de Arduino software te downloaden.

Wat moet je meenemen?

Indien mogelijk een eigen laptop om op te programmeren, maar mocht je niet in het bezit zijn van een laptop dan kunnen wij je er van een voorzien, laat dit tijdig weten s.v.p.
Ook adviseren wij om de Arduino software vast te downloaden van de Arduino website.

Wij voorzien je van koffie, thee, sap, fruit en koekjes maar niet van lunch.

Workshop Report

Hiervan is alleen een engelse versie beschikbaar. Schakel hiervoor over naar het Engels.