SPEED BUMP

Werken uit de collectie van Frans Oomen

4 Jul 2010
22 Aug 2010

De meest handzame definitie van een kunstverzamelaar wordt gegeven in het dikke boek Stiekem kunst verzamelen van Renée Steenbergen: "Een verzamelaar is iemand die meer kunst-voorwerpen heeft dan hij zelf kan ophangen."

Enlarge

Speed bump - Alex Kals 2005 - bron

Speed Bump is de zomertentoonstelling 2010 van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Deze tentoonstelling toont een overzicht van de omvangrijke kunstverzameling van Frans Oomen uit Amsterdam.

Oomen heeft zich gespecialiseerd in het verzamelen van kunst in oplage, multiples en edities. Dat betekent dat je voor weinig geld een ‘bijna’ origineel kunstwerk van een beroemde kunstenaar kunt kopen. En als je het slim aanpakt kan de materiële waarde in korte tijd verdubbelen of zelfs vertienvoudigen. Maar dat is niet de drijfveer van de meeste verzamelaars, het is de onvoorwaardelijke passie voor de kunst zelf, die gewone mensen tot ‘gekke’ kunstjagers kan maken, zoals Frans Oomen.

Getoond werk van

Matthew Barney, Jaap Kroneman, Daniel Buetti, Alex Kals, Maarten van Schaaik, Joep van Lieshout, Tony Oursler/Mike Kelly, Aernout Mik, Job Koelewijn, Erik van Lieshout, Mark Wallinger, Jonathan Monk, Franz West, Olaf Nicolai, Ryan Gander, Jannis Kounellis, Tom Roosenboom, Jeff Koons, Tobias Rehberger, Pipilotti Rist, Carlos Amorales, Dave Allen/Douglas Gordon/Jonathan Monk, Erik Kessels, Navid Nuur, David Maroto, Ives Maes, Thomas Hirschhorn, William Sweetlove, John Armleder, Keren Cytter, e.a.

Curator

In samenwerking met Frans Oomen