Workshop:

Fietsles

Ook voor volwassenen

14 aug 2010
14 aug 2010

In deze workshop leer je hoe je op een fixed gear fiets kan rijden en hoe je een trackstand kan doen. Voor de waaghalzen onder ons is er ook nog een mogelijkheid wat skidding tricks te leren.

Vergroot

first trackstand trials - June 19 2010, fixie workshop in front of Mediamatic simona

Wat?

Op een fixed gear fiets rijden is niet hetzelfde als op een gewone fiets. Een Fixed gear is een fiets met voor en achter een tandwiel, waarbij het achterste tandwiel vast zit (fixed) met het achterwiel. Je kan dus ook achteruit rijden op deze fiets. De meeste fixed gears hebben geen rem.

Hoe?

In deze workshop leer je hoe je kan fietsen op een fixed bike zonder jezelf voor gek te zetten. Voor alle deelnemers hebben we een fixed gear fiets te leen (met rem).
Keng Pereira, een doorgewinterde fixed gear rijder, legt alles stap voor stap uit. Later op de dag zal hij je ook wat tricks leren, indien je dat aandurft. De workshop zal buiten plaatsvinden maar ook binnen op de fietsbaan van de Sur Place tentoonstelling.

Praktische informatie

De workshop duurt een halve dag en kost € 25. (Graag betalen bij binnenkomst, cash of pin).
Iedereen kan mee doen, jong en oud. Er zijn ook fietshelmen, we adviseren je deze te gebruiken. We beginnen om 14.00 tot 18.00 uur. De deur is open vanaf 13.30. We ontmoeten elkaar voor koffie en thee in de Sur Place tentoonstelling in Mediamatic Bank op Vijzelstraat 68.

We hebben plek voor 12 deelnemers, dus meld je snel aan door op de roze RSVP knop te klikken.Voor vragen kan je contact opnemen met Deborah Meibergen.