Rachida Azough

Journalist

Vergroot

'Always start with the (wo)man in the mirror.' - self-portrait taken after agressive confrontation on the streets of Marseille Self-portrait taken after ghastly nightly confrontation on the streets of Marseille. But it was him who had made a mistake. Not me. I just took a photo... Rachida Azough

'Fouten maken de mens.'

Rachida Azough (1975) werkte zeven jaar als verslaggever en later ook columnist voor de Volkskrant, waarna zij aantrad als creatief directeur van Kosmopolis NL. Momenteel studeert zij politieke wetenschappen en internationale betrekkingen en is zij werkzaam als freelance journalist en tekstschrijver. Als lid van de Nationale UNESCO Commissie houdt zij zich bezig met cultuur, communicatie en informatie.

In het verleden studeerde Rachida Azough enige jaren Engelse Taal en Cultuur en Sociale Geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook werkte zij onder meer als vertaler, camjo, projectmanager en programmamaker. In de cultuursector was Azough actief voor het bestuurdersprogramma Atana. Daarnaast was zij bestuurslid van filmfestival Africa in the Picture en jurylid van de Amsterdamprijs en de ECF Prinses Margriet Prijs voor culturele diversiteit.

Adressen:

Contact informatie

  • Rachida Azough
  • Wilhelmina Gasthuis
  • Amsterdam
  • NL

Gerelateerd:

Afbeeldingen: