Leer fietsen in Noord

Thematische fietsroutes

De wegen zijn breed en goed toegankelijk, maar met de auto kun je niet genieten van de subtiele schoonheid van Noord. De fiets is hét vervoersmiddel voor een onvervalste ontdekkingsreis door Noord. Al tijdens een tocht van een half uur kom je in zeer uiteenlopende buurten, parken, weilanden, dijkdorpen, culturele broedplaatsen, volkstuinen, bossen, bedrijfsterreinen en havens.

Vergroot

Fietskaart Noord - Page 20 and 21 from the travel guide. Lara Balaa

Fietsen in Noord kan op allerlei niveaus. Voor de gelegenheidsfietser is er een fraai en doelmatig netwerk van fietspaden met keurige wegwijzers. De snelheidsduivels op racefiets of mountainbike zullen al snel de weilanden ten noorden van de ringweg ontdekken als ideaal trainingsgebied. De avontuurlijke stadsnomade laat zich verleiden door de vele kronkelpaden, afbuigende wegen, bruggetjes, dijken, doorgangetjes en bospaadjes die Noord rijk is. Verdwalen is daarbij even onvermijdelijk als wenselijk.
De fiets en Noord horen bij elkaar. Ze ademen in hetzelfde ritme. Even ouderwets als eigentijds. Een wonderlijke combinatie van dynamiek en stilte.