Organization:

mightysociety

geëngageerd theater door Eric de Vroedt

mightysociety is een reeks van tien voorstellingen die worden geschreven door Eric de Vroedt en gespeeld door steeds andere acteurs. mightysociety is nieuw geëngageerd theater over brandende, actuele kwesties op het scherp van de snede. Met de voorstellingen reist steeds de sideshow mee, een journalistiek platform voor interview en debat.

Enlarge

mightysociety8 - mightysociety8 doet van 19 t/m 30 oktober 2010 Mediamatic aan.

In 2004 startte de reeks met mightysociety1, een staire over spindoctors en populisme. In 2005 volgde het terreur-tweeluik mightysociety2 en 3. In 2007 was mightysociety4 te zien, een thriller over globalisering & geluk. mightysociety5 was een installatie over de utopieën en de dystopiën van de 21e eeuw, te zien in 2008. mightysociety6 ging in 2009 in première en stelde de Nederlandse deelname aan de oorlog in Afghanistan ter discussie. Vorig seizoen vestigde mightysociety7 de aandacht op de babyboomers van deze tijd.

sideshow

mightysociety is meer dan theater. Rond de voorstellingen presenteert mightysociety een sideshow: een met de voorstellingen meereizend journalistiek platform voor interview en debat. Meer dan honderd gasten ontving mightysociety reeds in de sideshow. Van prominente politici tot obscure filosofen, van snelle journalisten tot terreurspecialisten.

Contact information

  • mightysociety
  • p/a Toneelgroep Amsterdam
  • 1017 PK
  • Amsterdam
  • NL