Trendwatcher? “Gewoon een oplettende jongeman”

Nalden cureert observaties.

Vanuit zijn ouderlijk huis in Wilnis begon Nalden op zestienjarige leeftijd zijn blog Nalden.net, om vrienden op de hoogte te houden van toffe muziek en feestjes. Inmiddels maakt hij internationaal naam als onder andere internetfenomeen, beroepstwitteraar, veelgevraagd spreker en wandelend stijlicoon. Waarom? Omdat Nalden als geen ander de tijdsgeest feilloos weet weer te geven. Op KJO vertelt Nalden wat jongeren willen op het gebied van kunst en van cultuur, en welke rol mobiele media daarin kunnen spelen.

Vergroot

Nalden - Foto: ANP Daniel J. Ashes, gevonden op www.parool.nl

With:

Nalden is misschien wel iets meer dan een oplettende jongeman. Bijna alles wat hij 'fokking master' vindt, wordt hip. Ook heeft hij twee Dutch Bloggies op zak: één voor het Beste Lifestyle Blog en één voor Beste Vormgeving. Ook sierde hij de cover van Vrij Nederland en deed hij Matthijs van Nieuwkerk duizelen in De Wereld Draait Door: “Godsallemachtig wat ben ik jaloers op jou”.

Bloggen is nog steeds Nalden's voornaamste bezigheid. Gemiddeld bekijken zeshonderdduizend unieke bezoekers per maand zijn blog over design, kleding, gadgets, films en muziek. Het business model van de site heeft Nalden zelf bedacht en zit in de achtergronden van zijn site. Mooie, sfeervolle beelden, waarvan het nauwelijks opvalt dat het reclame is. Hiermee krijgen adverteerders toegang tot de internationale, hippe, creatieve voorhoede; een zeer interessante, maar moeilijk te bereiken doelgroep.

Wil je Nalden zien tijdens KJO op 9 december? Reserveer op www.mediamatic.net/kjo

Nalden.net
Nalden - Mijn leven is hilárisch! - Vrij Nederland, december 2009
Nalden in DWDD laat kloof tussen oude media en blogosphere zien - NRC Next, december 2009