Persbericht Bas van den Broeke

Sensor Fest

3 dagen kunst, spel, biofeedback, mapping en spionage

Amsterdam, 16 november 2010 - Sensor Fest vindt plaats op 23, 24 en 25 november, en belicht de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sensoren. Sensoren worden zowel door de creatieve sector als door de medische wereld, nieuwe media, landbouw, automatisering en de overheid ingezet. Wat kunnen sensoren ons vertellen over onszelf en de wereld?

Enlarge

7,50 Kaalslagkorting - 50% korting op een passe partout voor Sensor Fest! Robert Keil

Op 23 november worden nieuwe interactieve en sociale sensor installaties gepresenteerd. Deze installaties zijn tijdens het jaarlijkse Dev Camp gemaakt, een week waarin hackers, ontwerpers en software-ontwikkelaars uit binnen- en buitenland projecten bedenken, ontwikkelen en uitvoeren. Het Dev Camp vindt dit jaar plaats in Mediamatic Bank van 18 t/m 23 november. De nadruk ligt op de mens en menselijke interactie. Het publiek kan na afloop van de presentaties de interactieve installaties zelf uittesten.

Op 24 november vindt Ignite Amsterdam 3 plaats. Vijftien sprekers presenteren in vijf minuten een project of idee. Nieuwe media experts, kunstenaars en wetenschappers passeren de revue. Zij geven vooruitstrevende voorbeelden van mogelijke toepassingen van sensoren.

Op 25 november wordt Sensor Fest afgesloten met een salon. Kendra Markle van Stanford University ontwikkelt technologische oplossingen voor vraagstukken uit de gezondheidszorg. Zij zal komen vertellen over haar onderzoek naar overgewicht, en de hulpmiddelen die zij ontwikkelt met als doel gedragsverandering tot stand te brengen. Seth Hunter en Jean-Baptiste Labrune van het Massachusetts Institute of Technology vertellen over hun projecten op het gebied van respectievelijk interactive interfaces en het ontwikkelen van creatieve onderzoeksmethodes voor kunstenaars en wetenschappers.

Meer informatie over de sprekers en het programma van Sensor Fest is te vinden op: www.mediamatic.net/sensorfest

Sensor Fest, 23, 24 en 25 november in de Mediamatic Bank op Vijzelstraat 68 te Amsterdam. Deuren open vanaf 20:00. Mediamatic geeft kaalslagkorting! Per avond van €5,- nu voor maar €3,-. Passe-partouts nu met 50% korting voor slechts €7,50. Kaartverkoop online en aan de deur.