Persbericht Bas van den Broeke

Jet Rocket Game uit 1970

Hoogtepunt van analoge arcade games op Arcade tentoonstelling

17 december 2010, Amsterdam - Voor anderhalve week is de unieke Jet Rocket arcade game uit 1970 te zien tijdens de Arcade tentoonstelling bij Mediamatic. Deze zeldzame flight simulator met authentieke geluiden en 3D landschappen viel veertig jaar geleden al op, maar is ook nu nog een lust voor het oog. Jet Rocket van SEGA is het hoogtepunt van de analoge arcade games. Het spel bestond al voor de digitale Pong game van Atari uitkwam in 1972. Pong werd vervolgens wereldberoemd. Jet Rocket uit 1970 is de oudste game van de Arcade tentoonstelling en is tot en met 27 december te zien in de Mediamatic Bank.

Vergroot

Jet Rocket, Sega, 1970 - Jet Rocket, released by SEGA in 1970, is a flight simulator that makes use of visual techniques, which were also used for flight simulators of the military. Mar-Ina Uhrig

Op verzoek kan men komen spelen op de veertig jaar oude arcadekast. Naast de Jet Rocket staan er nog dertig andere bijzondere games in de tentoonstellingsruimte. Arcade is open van 18 december t/m 27 maart 2011. Zaterdag 18 december opent de tentoonstelling in de Mediamatic Bank. Vanaf 20:00 uur, gratis entree.

Ga voor meer informatie over de Jet Rocket en de Arcade tentoonstelling naar www.mediamatic.net.