Workshop Archive

Moving Image Lab bij B3 Media, London

28 okt 2007
2 nov 2007

In deze workshop gebruikten deelnemers eigen materiaal om online audiovisuele projecten te ontwerpen en prototypes te bouwen. De combinatie van audiovisuele-, databased en interactieve media bood de mogelijkheid om nieuwe manieren van verhalen vertellen te creëren, te produceren en te ervaren.

Vergroot

Dazzling NYC - Moving Image Lab at B3 Media, London by Mediamatic Moving Image Lab at B3 Media, London by Mediamatic Deborah M. Kōdō

Tijdens de intensieve workshop leerden de deelnemers over tendensen in web cultuur en werden ze up-to-date gebracht over nieuwe culturele praktijken met betrekking tot het www. Samen met ervaren trainers en assistenten bouwden de deelnemers werkende prototypes die online gepubliceerd konden worden.

Workshop opzet:

De workshop ging van start met een publiekelijk symposium waar drie gerenomeerde media makers hun projecten en inzichten zullen presenteren in relatie tot de workshop thema’s. Het symposium is bedoeld als introductie voor de inhoud en concepten van de workshop en dient daarnaast als platform om te netwerken en ideeen uit te wisslen met gelijkgestemden.

Op de eerste dag van de workshop leren de deelnemers de basisprincipes van Korsakow en AnyMeta en worden ze op de hoogte gebracht van gangbare concepten en theorieën. Ook wordt er aandacht besteedt aan web 2.0 tools, zoals mobile streaming en podcasting e.d.
Op de tweede dag werken de deelnemers hun individuele ideeën verder uit en starten ze met het ontwerp van hun online audiovisuele project. Tijdens de derde en vierde dag werken de deelnemers verder aan hun prototypes met behulp van de trainers en assistenten. De vijfde dag staat in het teken van het afronden van de projecten en eindigt met een publieke eindpresentatie waarin de deelnemers hun ervaringen delen en bespreken met het publiek.

Trainers en assistenten:

Jakob Schillinger, media kunstenaar, ontwerper en docent bij de University of Arts in Berlijn en een ervaren coach bij Mediamatic’s Databased Film Labs.
Klaas Kuitenbrouwer, workshopbegeleider bij Mediamatic heeft ervaring met het geven van workshops, lezingen met betrekking tot interactieve media, nieuwe media en interactieve media bij kunstacademies en universiteiten.
Sascha Pohflepp
Andrew Wilson en Lisa Roberts from Blink Media

Deelnemers:

Deze workshop is bedoeld voor media professionals, schrijvers, regisseurs, televisie-, film-, en nieuwe media producenten. Alle deelnemers worden persoonlijk begeleid tijdens het realiseren van hun online audiovisuele workshop projecten. Deelnemers hebben geen technische kennis nodig maar moeten wel ervaren media makers zijn.

Workshop Tools:

De deelnemers leren te werken met het (elegante en makkelijk te leren) Korsakow System en AnyMeta.
En zullen voorbeelden krijgen van verschillende online tools.
Alle benodigde apparatuur zal aanwezig zijn tijdens de workshop.

Meer informatie en inschrijven:

Registratie, met een CV en een geschreven motivatie voor participatie. Voorafgaand aan de workshop worden deelnemers gevraagd een korte vragenlijst in te vullen en om een ruwe schets van hun project uit te zetten.
Deelnemers kunnen 40 min, aan audiovisueel materiaal meenemen, liefst in Quicktime.mov. format. Deelnemers kunnen ook materiaal opnemen tijdens de workshop sessies of gebruik maken van online middelen.
Maximum aantal deelnemers is 16.

Kosten:

Voor deelnemers uit nieuwe EU-landen € 300,- (incl. BTW) en voor alle overige deelnemers € 420 (incl. BTW).
De 5-daagse workshop, gebruik van laptops en lunch zijn hierbij inbegrepen.

Registeren:

Registreren kan hier.
Voor deze workshop zijn volledige scholarships beschikbaar voor deelnemers uit nieuwe EU landen. Als je hierover meer informatie wil kan je contact opnemen met Deborah Meibergen at deborah[at]mediamatic[dot]net of telefonisch (+31) (0) 20 638 9901

De voertaal is Engels maar er zullen ook Duits en Nederlands sprekende trainers en assistenten aanwezig zijn.