Exhibition:

Noord goes Noord

Werk uit de Noord tentoonstelling te zien in Noord

3 mrt 2011
30 apr 2011

Opening: 3 maart om 17.00. Afgelopen zomer organiseerde Mediamatic Noord: een internationaal kunstproject over Amsterdam-Noord waaraan 22 lokale en internationale kunstenaars deelnamen. Het project resulteerde in een tentoonstelling en in de eerste Arabische reisgids van Nederland. Een aantal van de kunstwerken wordt opnieuw tentoongesteld. Te zien van 3 maart t/m 30 april in de Openbare Bibliotheek Amsterdam-Noord.

Vergroot

moskee 5 - by Ahmed Kamel Ahmed Kamel

Meer informatie

In de expositie is werk te zien van kunstenaars Ahmed Kamel (foto), Kareem Lotfy, Malkit Shoshan, Jan Rothuizen, Golfstromen en kunstenaarscollectief Foundland. De expositie wordt geopend op donderdag 3 maart om 17:00 uur in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, filiaal Banne Buiksloot, Ankerplaats 18 Amsterdam. Tegelijkertijd wordt in het stadsdeelkantoor Amsterdam-Noord het werk van de Egyptische kunstenaar Ganzeer tentoongesteld. Dit werk was ook te zien tijdens de Noord tentoonstelling bij Mediamatic.

Noord

Noord was een internationaal kunstproject over Amsterdam-Noord. Het stadsdeel is Nederland in het klein: een pars pro toto. Conflicterend en heterogeen, maar ook saamhorig en solidair. Noord is onontdekt, en daardoor één van de meest spannende locaties van Nederland. Mediamatic bracht in de zomer van 2010 Noord in kaart met 22 lokale en internationale kunstenaars. Het resultaat was een tentoonstelling en de eerste Arabische reisgids over Nederland.