Screening:

Chasing Ghosts: Beyond the Arcade

Documentaire screening

1 mrt 2011

Het einde van de Arcade tijdperk midden jaren 80 betekende voor sommige van de betere Arcade spelers dat hun droom aan diggelen was. Voor hen vertegenwoordigden de Arcade kasten een magische wereld. De documentaire vertelt het verhaal van deze verloren zielen en hun verpulverde dromen. De documentaire is vierde in de serie van Arcade gerelateerde screenings. Elke dinsdag bij Mediamatic. Gelieve te reserveren.

Vergroot

Chasing Ghosts found on 8BitCity - Sophie Logothetis

De Film

De economische crisis van de jaren 80 had als gevolg dat de Arcade tijdperk ook ten einde liep. De beste Arcade spelers hadden hun leven gewijd aan de Arcade en met het einde daarvan bleven zij gedesillusioneerd achter. Sommigen raakten hun baan kwijt door het verdwijnen van de Arcade industrie, anderen zochten hun heil ergens anders in en weer anderen wijdden hun leven aan het behoud van de Arcade erfenis.

Meer informatie

Lokatie: Mediamatic Bank, Vijzelstraat 68, Amsterdam. Een kaartje voor de film en de expositie (voor 19.00) kost €7,50. Een kaartje voor alleen de film (na 19.00) kost €5,-. De film begint om 19.30 en duurt ongeveer 90 minuten. Engels gesproken. Vergeet niet te reserveren bovenaan deze pagina door op de roze knop te klikken.

Arcade

Deze documentaire is onderdeel van de randprogrammering van Arcade: een groeiende verzameling oude en nieuwe games. We hebben drie levels gehad: interactieve installaties, arcade videospellen en consoles. De spellen staan t/m 27 maart 2011 opgesteld in Mediamatic Bank. We zijn doordeweeks geopend van 13.00 - 19.00 en in het weekend van 13.00 - 18.00. Level 4: Handhelds wordt geopend op zaterdag 19 februari.