Mijn buurt, mijn leven

Vogelbuurt/IJplein in foto’s en verhalen

17 Mar 2011
1 May 2011

De Vogelbuurt werd honderd jaar geleden gebouwd als moderne
arbeidersbuurt. Nu wonen hier mensen samen met verschillende culturele achtergronden. Buurtbewoner Henk Janissen voerde samen met bewoners jarenlang actie in de buurt, vooral in de jaren zeventig en tachtig. Het ging toen over sluiting van de werven, nieuwbouw van het IJplein en renovatie in de Vogelbuurt. Foto’s uit zijn plakboeken van toen én verhalen van de bewoners van nu zijn verzameld en samengevoegd in de expositie Mijn buurt, mijn leven.

Enlarge

Mijn buurt, mijn leven - Image by Museum Amsterdam Noord

Dit bijzondere project laat zien hoe rijk de geschiedenis van de buurt is. Doordat bewoners zelf hun verhalen delen, wordt de geschiedenis levend en actueel. Ook leerlingen van de basisscholen in de buurt worden betrokken bij dit project. Als kinderen meer weten over de geschiedenis van de wijk, krijgt hun wijk meer betekenis.

Opening

Op 17 maart om 17:00 uur openen Peter Hildering (directeur Eigen Haard) en Kees Diepeveen (portefeuillehouder Volkshuisvesting van stadsdeel Amsterdam-Noord) de expositie met foto’s en verhalen.

Openingstijden: 18 maart t/m 1 mei op de gebruikelijke openingstijden. Toegang gratis (vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom). Bij de expositie krijgt u een gratis wandelkaart door de Vogelbuurt.