What Design Can Do!

design, mode en architectuur

26 mei 2011
27 mei 2011

Op donderdag 26 en vrijdag 27 mei is in de Amsterdamse Stadsschouwburg de eerste editie van What Design Can Do. Deze internationale conferentie gaat over de kracht van design, mode en architectuur en de rol die deze disciplines in onze hedendaagse samenleving kunnen spelen.

Vergroot

What Design Can Do! Poster - Found on what design can do

With:

What Design Can Do toont design niet als franje, maar als een manier van denken om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. What Design Can Do komt vanuit de Nederlandse designwereld om een internationale beweging een inspirerend platform te bieden. Deze groep bestaat uit vormgevers, architecten, modeontwerpers en social designers die dagelijks bezig zijn om oplossingen te bedenken in vorm, strategie of productiemethodes. Op de conferentie in Amsterdam is de nationale en internationale ontwerptop verzameld om die andere kant van design te tonen.

Programma

Ontwerpster Julia Lohmann ontwikkelde The Catch, een installatie om overbevissing te reguleren. Monique van Heist doorbreekt met haar kledingontwerp de weinig eco-vriendelijke conventies van de modewereld. De Hippo Water Roller van Johan Jonker en Pettie Petzer is een groot watervat met duwstang, waarmee in droge gebieden grote hoeveelheden water rollend getransporteerd kan worden.
Dit zijn allemaal ideeën waar op de conferentie aandacht aan besteed worden. In workshops op What Design Can Do worden ontwerpers van over de hele wereld geprikkeld om hun beste ideeën op tafel te leggen, oplossingen te schetsen en strategieën uit te wisselen. Alles wordt samengevat in een Groot Ideeën- en Oplossingenboek dat 'live' in elkaar wordt gezet en aan het eind van de tweedaagse sessie wordt gepresenteerd.

What Design Can Do is een initiatief van Richard van der Laken (Designpolitie) en wordt gesteund door onder andere Premsela, DutchDFA, Design Cooperation Brainport, BNO en NAi.

Prijs

Kaartjes zijn €300 en voor studenten €150
Earlybirds: €255
Dag ticket: €148 en €85

Kaartjes kunnen gekocht worden op de website.