SYNCHRO - QueerSport.LAB

Een ode aan synchroonzwemmen

22 apr 2011

Om mannen in badpak op de kaart te zetten, organiseert Zeljko Blace aan de vooravond van de tentoonstelling een avond rond het mannelijk synchroonzwemmen. Het queer aspect, de esthetische aantrekkingskracht en de politieke agenda. Een avond vol documentaires, discussie en muziek. Reserveer bovenaan deze pagina.

Vergroot

Synchroonzwemmen - Foto: Parool.

Programma

18:00 - 20:30 Twee documentaires

Tussen 18:00 - 20:30 zullen twee documentaires worden getoond.
"Men Who Swim Together" (2010) is een Zweeds-Britse documentaire van Dylan Williams. "Les Garçons de la Piscine" (2009) is afkomstig van de franse Louis Dupont.

20:30 - 21:30 Debat

Vanaf 20:30 zal er een panel discussie plaatsvinden. Hieraan nemen Christian Bordeleau (syncrhoonzwemmer), Adham Hafex (choreograaf en kunstenaar), Renaud Barral (synchroonzwemmer) en Zeljko Blace (kunstenaar, onderzoeker en activist) deel. Een video installatie van Malak Helmy zal getoond worden, evenals een performance door Goran Turnsek: "Waterbeest"

21:30 - 24:00 Audio-visuele performance

door Volksmenner DDR & VJ Warschau

Vergroot

Cruise Controle - Cruise Control. Volksmenner DDR & VJ Warschau of Cruise Control synchronize dirty music to vaseline visuals. zeljko blace

In collaboration with:
Upstream Amsterdam
Mens Cup

Meer informatie

Deuren openen om 17:30. Aanvang 18:00. Entree: €5,-. Locatie: Mediamatic Bank, Vijzelstraat 68, Amsterdam. Dit evenement is onderdeel van Pièce de Résistance, een tentoonstelling en broedplaats. Word onderzoeker en draag bij aan een groot archief van verzetsverhalen en -objecten.