Diana Krabbendam

cultureel ondernemer

Enlarge

Diana IAmsterdam -

Na jaren gewerkt te hebben als ontwerper en design director op het gebied van merkidentiteit, richt ik mij nu op het vormgeven aan creatieve innovatieprocessen.
Sinds eind 2006 werk ik samen met Michiel Schwarz en Jan van Tiel.
Met onze netwerkorganisatie The Beach werken wij voor diverse projecten samen met een groot aantal creatieve denkers en doeners en bevlogen opdrachtgevers.

Mijn achtergrond

Als ontwerper met een brede belangstelling voor de verschillende aspecten van het ontwerpvak, ontwikkelde ik mij van ontwerper voor merken tot ontwerper, inspirator en organisator voor creatieve vernieuwingsprocessen.
Als ontwerper werkte ik jaren voor grote opdrachtgevers, zoals Rabobank, Mexx, PTT, Vroom & Dreesmann, Heineken. en vele anderen, om daarna de kant van het bedrijfsleven te leren kennen bij Randstad. Als design director was ik verantwoordelijk voor de corporate identity van het Randstad merk en betrokken bij de ontwikkeling van de corporate identity van nieuwe merken, zoals Yacht.
Van 2004-2008 was ik hoofdredacteur van Items, tijdschrift voor ontwerpen en verbeelding en was initiatiefnemer en hoofdredacteur van de Amsterdam Index (verscheen in 2006 en 2007).

Huidige praktijk

Sinds 2003 werk ik als zelfstandig ondernemer (vanaf 2006 verbonden aan The Beach) voor oa Ahrend, InnovatieNetwerk, Ymere, Premsela Stichting, Rabobank, Kunst & Cultuur Noord Holland, Rijkswaterstaat, Bis Publishers, 'd Jonge Hond, Pal West (als directeur van de stichting), Holland Casino, BPF Bouwinvest, Koers Nieuw West (kunst en cultuurprogramma).

Als bestuurslid ben ik betrokken bij Contract (masteropleiding opgezet door Concern), Transartists, ACX, Syndicaat (stichting van de kunstenaar AlexVermeulen).