Organisatie:

Argan

Jeugdcentrum aan de Overtoom.

Vergroot

Argan -

Argan stimuleert, activeert en empowered jongeren in de stad door ze mogelijkheden te bieden om diverse activiteiten te ondernemen, teneinde zichzelf te kunnen ontplooien en zodoende hun toekomstperspectieven te vergroten. Het uitgangspunt daarbij is dat alle jongeren waardevolle kwaliteiten bezitten, die benut worden op het moment dat zich een juiste gelegenheid voordoet. Argan ziet het als haar taak om deze gelegenheid te creëren.

Argan brengt groepen samen en doet aan kennis- en succesdeling. Succesvolle jongeren uit de doelgroep worden gevraagd om kansarme jongeren bij te staan en op geheel eigen wijze te inspireren in onze (soms stormachtige) maatschappij en daarmee leggen wij een verbinding tussen kansarme en kansrijke jongeren. Daarnaast levert Argan een actieve bijdrage aan de persoonlijkheidsvorming van jongeren. Wij zijn ervan overtuigd dat een jongerencentrum haar maatschappelijke verantwoordelijkheid dient te nemen in het begeleiden en ondersteunen van jongeren.

Horizonverbreding van de doelgroep beschouwt Argan als één van haar kerntaken, die wordt vervuld door het aanbieden van activiteiten en mogelijkheden die zich (nog) buiten het referentiekader van onze doelgroep bevinden. Zo maakt Argan het voor jongeren bijvoorbeeld mogelijk om deel te nemen aan conferenties en uitwisselingsprojecten of om debatten te leiden.

Werkzaamheden binnen jongerencentrum Argan zijn in twee taken te verdelen.
De eerste taak is de organisatie en uitvoering van activiteiten (producten) en de tweede taak is het beleidsmatige aspect. Bij de eerste taak moet u denken aan de organisatie (of ondersteuning) van debatten, cursussen, workshops en overige activiteiten. Bij de tweede taak moet u denken aan het onderzoeken en uitwerken van nieuwe methodiek; het initiëren van activiteiten en het aangaan van samenwerkingsverbanden.

Contact informatie

  • Argan
  • Overtoom 141
  • 1054 HG
  • Amsterdam