Special thanks to...

Alle winkels en productleveranciers die ODE steunen

Over Datum Eetclub zou karige maaltijden serveren zonder de bijdragen van onze eetgasten en buurtwinkels! Gelukkig hebben wij ondervonden dat winkeliers, zowel als enkele productleveranciers, net zo min gecharmeerd zijn van verspilling als wij. Lees hier aan wie wij ons wekelijks over datum kost te danken hebben.

Vergroot

Renee en Diantha van BROOD - Portret genomen op Over Datum Eetclub 4 Bring Your Own Jar Edition

Over Datum Eetclub 1 tot en met 6:

  • AH Vijzelstraat: De tweede tot de vierde editie van Over Datum Eetclub verraste deze Albert Heijn wekelijks met de meest uiteenlopende over datum producten. Een krat vol over datum koffie koekjes bijvoorbeeld. Of flessen vol met over datum "vers" sap.
  • Panathea Olijfolie: Tiny en Alex van Panathea benaderden ons enthousiast en doneerde de 10liter olijf olie waarmee wij wekelijks onze gerechten (roer)bakken en garneren! Ook schreven ze een artikel over de houdbaarheid van olijfolie, want, bestaat er zoiets als houdbaarheid van olijfolie ?
  • BROOD: Zonder BROOD was de broodsalade van Over Datum Eetclub 4 waarschijnlijk nooit tot stand gekomen. Renee van BROOD benaderde ons en legde ons uit hoe voor een dagvers product als brood de verkoopwaarde na sluitingstijd daalt naar 0 euro. Hartstikke zonde natuurlijk, want zeg nou zelf; ligt er bij jou alleen dagvers brood op de plank?

Over Datum Eetclub 7 tot en met 21:

  • Organic Food For You - Vijzelstraat: Blijvende sympathisant van het eerste uur. Levert iedere week de verrukkelijkste over datum groenten, fruit en "verse" doch verlepte kruiden.
  • Ekodis - Beukenplein: De medewerkers van deze winkel geven graag de over datum producten die zij anders zelf nog gebruiken op dinsdag aan ons af te staan.
  • Marqt - Utrechtsestraat: De groentemannen van dit filiaal leggen alle overdatum producten voor ons opzij. Soms zijn het bakken vol spruiten of paprika's. Daarmee zijn zij hoofdleverancier van de tweede editie van de Over Datum Eetclub.
  • Bakkerij Klopper en Stolk, te vinden op de Amstelveenseweg 95, geeft ons grote hoeveelheden brood en zoetigheden. Daardoor konden we al genieten van verschillende broodpuddings en lekkere desserts.
  • Estafette Biowinkel - Ceintuurbaan: Deze biowinkel geeft vaak alle 'bederving' waar nog goede delen aan zitten aan ons. Zo krijgen we groenten waar vaak net iets vanaf moet worden gesneden, waarna ze in de pan kunnen.
  • Oliodiolivo: De eigenaar van Oliodiolivo belde ons op na een bericht over de Over Datum Eetclub te hebben gelezen in de krant. Af en toe heeft hij een lading met lekkere pasta's over.
  • Talia: De Italianen van Talia hebben soms left-overs van een van hun evenementen die snel op moeten. Voor Over Datum Eetclub natuurlijk geen probleem, we genieten van heerlijke kazen en rucola!