Over Datum Eetclub 9

Chocoladefestijn met Erik Spande

1 jan 2011

We hebben onze feel good stoffen tijdens deze editie van de Over Datum Eetclub behoorlijk getriggerd. Naast overdatum producten was in elk gerecht namelijk chocolade terug te vinden. Onder begeleiding van chocolade-expert Erik Spande kookten we een drie gangen menu met het afrodisicum.

Vergroot

Chocolate dinner - Anna Meijer

With:

Het Diner

De avond begon met een kleine chocalade-proeverij waarbij Erik ons van drie soorten premium chocolade liet proeven. Vervolgens werd er hard gewerkt om een chocolade-salade op tafel te krijgen. Door de salade zaten cocoa nibs, dat zijn geroosterde cocoa bonen en staan aan het begin van het chocolade maakproces. Deze nibs werden, heel toepasselijk, bij het voorgerecht gereserveerd. Daarna gingen we door met een chocolade-stoofpot, die we rijkelijk lieten vloeien over onze pasta. Als dessert was er, naast yogurt, ook een overheerlijke choco-salami! Zoet, vegetarisch en een perfecte afsluiting voor deze avond.

Chocolátl

Chocolátl
Erik Spande is chocolade conoisseur en eigenaar van Chocolátl. In deze winkel kan je de meest exotische chocoladerepen vinden. Wanneer je geen idee hebt welke smaakcombinatie jouw voorkeur mag genieten, dan staat Erik paraat je kennis te laten maken met de wereld van exclusieve chocolade. Van zacht tot bitter, zout tot zoet, elke smaak is te combineren met juiste chocolade.

Vergroot

Cooking a chocolate dinner - Anna Meijer

Vergroot

Tomato chocolate pasta sauce - Anna Meijer

Vergroot

Chocolate 'sausage' - Made according to Tinda's special recipe Made according to Tinda's special recipe Anna Meijer

Met:

Vergroot

Chocolate Paradise - Anna Meijer

Meer informatie

Over Datum Eetclub: Chocoladefestijn vond plaats bij Mediamatic BANK, Vijzelstraat 68, Amsterdam.

Met dank aan...

De volgende winkels en leveranciers hebben hun over datum producten gedoneerd aan deze editie.

Organic Food for You - Vijzelstraat
Marqt - Utrechtsestraat