Project: Maarten Cornelissen

Tulpot

Een suikerpot in de vorm van een tulband

Mijn product is een tulband-vormige suikerpot. Op de foto is hij vervaardigd met wat zwachtels en lakens en andere non-professionele materialen.

Enlarge

P1030336.JPG -

Vaak denken mensen bij Arabisch aan dingen als burka's, maar na wat verder gedacht te hebben kwam ik bij de traditionele hoofddracht uit; de tulband. Een tulband is een van de oudere Arabische hoofddrachten die een beetje in de vergetelheid zijn geraakt, en dat maakt mijn product Arabisch.

Meestal als ik bij de Hema rondloop zie ik vaak leuk gevormde (suiker)potten, die eenvoudig zijn maar er wel leuk uitzien. Deze 2 dingen combineerde ik en daar kwam dus de tulpot uit. De tulpot is eenvoudig, simpel in gebruik en mooi om te zien of verzamelen.

Mijn doelgroep varieert van de verzamelaars tot de Horeca managers, en is voor iedereen bedoeld van elke leeftijd, of deze hem nu verzamelt of gebruikt.

Dit heb ik dus eigenlijk al beantwoord in de eerste twee vragen

Er zijn 2 mogelijkheden om dit product te vervaardigen
- Je kunt de pot zelf vervaardigen uit klei of iets anders waarmee te boetseren valt. De roos die u ziet is makkelijk te gieten uit plastic en de schenktuut bovenop is al bestaand en wordt al vaak in cafe's gebruikt, hier hoeft dus alleen een bevestiging te worden ontworpen.
- Je kunt een mal maken van de pot en het dan vervaardigen van plastic, dit is minder arbeidsintensief en er kan massaproductie plaatsvinden. Dit is wel wat minder, hoe zeg je dat, huiselijk denk ik.

Ikzelf zou het dus doen met klei.