Project: Eaman Elmosawi

rookverbod

verboden te roken in arabische stijl

Een poster (ongeveer 30 bij 50 in de lengte), witte achtergrond, met bovenaan de "verboden te roken" afbeelding met daaronder de volgende tekst:

التدخين بين يوم و يوم مسموح
واليوم غير مسموح
شكرآ

vertaling:

roken is om de dag toegestaan.
vandaag is het niet toegetsaan.
bedankt.

op steeds meer plaatsen is het tegenwoordig verboden te roken en zie je het verboden te roken pictogram. het is leuk om daar wat afwisseling in te brengen. de afbeelding zegt natuurlijk genoeg, maar door er een tekst onder te plaatsen zal de ontvanger er toch meer aandacht aan besteden.

Ik zal niet zeggen de tekst, want dat spreekt voor zich. het gaat mij meer om de benadering. je kan dingen op heel veel verschillende manieren zeggen als je je fantassie erbij gebruikt. zo kun je iets dat minder leuk is bagatelliseren door met de taal te spelen, waardoor het heel anders overkomt. dit is typisch voor de arabische taal.

iedereen

wanneer ik in arabische landen ben, lees ik vaker dit soort teksten en dan sta ik er ook echt bij stil. de manier waarop ze dingen zeggen is heel anders; er wordt rekening gehouden met de lezer . Daar wil ik de anderen graag kennis mee laten maken.