Exhibition:

Mediamatic Schommelclub

Schommelen in het weekend

26 Dec 2011
19 Feb 2012

In een grote fabriekshal hangen zes schommels aan een achttien meter hoge dakconstructie. Mediamatic stelt de monumentale Van Gendthallen die al jaren leegstaan weer open voor het publiek en opent de Mediamatic Schommelclub. Wegens groot succes is de schommelclub verlengd. Voor de die-hards en de laat-beslissers laten we onze lange schommels nog even hangen.

Enlarge

Schommel - Fotograaf maakt foto van schommel in Mediamatic Schommelclub. Foto door Victorien Koningsberger gevonden op haar website . victorien koningsberger

Meer dan 2000 bezoekers kreeg de schommelclub sinds de opening. Jong en oud zweefden en dansten door de Van Gendthallen. Wij zijn nog niet uitgeschommeld, dus we gaan in het weekend door. Tot en met 19 februari zal de Mediamatic Schommelclub elk weekend geopend zijn. Hou de website in de gaten voor speciale activiteiten in de schommelclub.

Weekendprogramma 18 en 19 februari

We vieren de sluiting van de Schommelclub met een weekend vol feest. Zaterdagmiddag na de laatste Schommel Fitness, de luchtige performance Poging tot vliegen en in de avond muziek, sjansen en spelen. Voor de romantici, eenzame swingers en grijpgrage duwers hebben we twee live bands, een veejay en deejay, oesters en een dating spel tijdens Push Me Tender. Kijk hier voor het volledige programma. Zondag vieren we carnaval met de hele familie. Inclusief schmink, suikerspinnen en verkleedkleren. Deejay Barbapapa (van de OCCII Kinderpret middagen) zorgt voor de muziek. Meer daarover vind je hier.

Enlarge

Vader geeft een zet aan een schommel - Volle kracht vooruit op de schommel bij Mediamatic Schommelclub . Govert de Jong

Van Gendthallen

Op het Oostenburgereiland staan vijf geschakelde industriehallen, een icoon van de Amsterdamse industriële geschiedenis. Medio jaren negentig verloren de hallen hun oorspronkelijke functie. Sindsdien is het onduidelijk hoe invulling te geven aan deze rijksmonumenten. Mediamatic onderzoekt op dit moment of een verhuizing naar de Van Gendthallen mogelijk is en organiseert in dat kader incidentele activiteiten in het prachtige gebouw.

Directeur Willem Velthoven wordt geinterviewd over de schommelclub door RTV Noord-Holland (vanaf 45:55): Klik hier.

Meer informatie

Open zaterdags en zondags van 13.00 - 18.00, tot en met 19 februari. Schommelprijs: volwassenen één euro / kinderen half geld. De Van Gendthallen staan op het Oostenburgereiland in Amsterdam. Tussen de Czaar Peterstraat en het Wittenburgereiland in. Klik hier voor een routebeschrijving.

Let op: het is koud bij de Mediamatic Schommelclub, dus kleed je warm aan.