Over Datum Eetclub

2011

Ladingen voedsel vinden een vroeg einde in de afvalbak omdat wij ons angstvallig vastklampen aan houdbaarheidsdata. Onzin! Mediamatic verzette zich tegen de verspilling van verstreken, maar niet te versmaden voedsel en organiseerde Over Datum Eetclub.

Vergroot

Eten tijdens Over Datum Eetclub - In de zomer van 2011 gingen we de strijd aan tegen voedselverspilling. Over Datum Eetclub: wekelijks koken van afgeschreven, maar nog steeds zeer lekkere producten. Met onder andere een avond en een website in het teken van de Week van de Hoorn van Afrika (Giro555). De avonden waren zo succesvol, dat we het concept na de zomer hebben verlengd. Elke week maakten bezoekers samen met een kok een feestmaal van hun zelf meegebrachte overdatum producten. Ook plaatselijke winkeliers doneerden voedsel. Mar-Ina Uhrig

Over Datum Eetclub bij Mediamatic

Twintig keer kookten we met het verstreken voedsel wat gasten van thuis of uit de supermarkt meenamen. Onder leiding van steeds weer een andere kok toverden we de verlepte wortels, overdatum bonen en zure melk om tot een waar feestmaal. Lees hier meer over Over Datum Eetclub bij Mediamatic.

Overdatum.org

Een Over Datum Eetclub organiseren is hartstikke makkelijk en heel erg gezellig. In het kader van de Week voor de Hoorn van Afrika bouwden we een website waarop we onze kennis over voedselverspilling en hoe het te voorkomen, deelden. We spoorden mensen aan zelf een overdatum diner te organiseren, en het geld dat ze anders uitgegeven hadden in een restaurant te doneren aan Giro 555. Op Overdatum.org konden (en kunnen nog steeds) mensen hun eigen Eetclub aankondigen, vrienden uitnodigen, het hulppakket downloaden, en recepten uitwisselen. Benieuwd? Ga naar mediamatic.net/overdatum.