Finale Battle of the Cheetahs

Unexpected solutions for global food issues

1 Mar 2012
  • 18:00

Battle of the Cheetahs is een ideeënrace van NCDO voor creatieve oplossingen voor wereldvoedselproblemen. Vijf teams van young professionals ontwikkelen binnen 6 weken nieuwe oplossingen voor eerlijk en duurzaam voedsel en strijden op donderdagavond 1 maart om een startkapitaal van € 25.000 en de publieksprijs.

Het team van F∞D2 gaat het gevecht aan met voedselverspilling en begint waar we het meeste weggooien: de tomaten in de supermarkt.

'Made in Holland' bereidt ons voor op het 'nieuwe eten', want met met insecten als nieuwe eiwitbommetjes kan onze vleesconsumptie worden teruggedrongen

Team 'Echte Prijs' onder aanvoering van Michel Scholte laat zien wat we eigenlijk zouden moeten betalen voor de rijst en kip in onze keuken.

Joris Lohman kiest met zijn team 'Riszkyfoodz' voor een label voor 'onveilig' voedsel: you might die! Hoe gevaarlijk is rauwmelkse kaas of een sateetje van de straat?

Pauline Rousseau en haar team nemen ons met PlantLab mee naar stadslandbouwmethodes die de schaal van Chinese megapolissen aankunnen.

Daarnaast kijken we ook door de bril van kunstenaars en ontwerpers naar de voedselketen. Arne Hendriks laat met 'The Incredible Shrinking Man' zien hoe duurzaam het is als we de mens downsizen. Sommigen zien zelfvoorzienende steden als het ideaal voor de toekomst. Frank Tjepkema (Tjep) verbeeldt met 'Oogst' hoe zo'n stad er uit ziet. De visuals en infographics van Jan Jongert (2012 Architecten) brengen het metabolisme van onze steden in kaart en transformeren dat naar een ‘Recyclicity’.