Presentation:

Hope Step Japan!

Post-Earthquake Japan Event

11 mrt 2012

Zondag 11 maart 2012 vond er in Mediamatic Bank een moment van reflectie plaats. De verwoestende aardbeving die Japan trof op 11 maart 2011 en de daaropvolgende nucleaire ramp hebben een onuitwisbare impact op ons leven gehad. Daarom kwam Hope Step Japan! in actie en werd er met dit evenement hoop voor de toekomst gecreërd.

Vergroot

Hope Step Japan! photo by Hiroshi Ono - Hiroshi Ono

Japanners van over de hele wereld, ook in Nederland, worstelen sinds de aardbeving met de directe gevolgen in hun dagelijkse leven. Het lijkt makkelijk voor Nederland om de gebeurtenissen in Japan te vergeten, maar dit mag niet gebeuren. Kunnen we leren van onze fouten uit het verleden?

Nieuwe mogelijkheden

De vraag naar alternatieve benaderingen voor het opwekken van energie wordt door dit soort gebeurtenissen alsmaar groter. Dit evenement onderzocht de mogelijkheden voor individuen om gezonder te leven, op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier.

Programma

Het programma van Hope Step Japan! bood de kans om de levensechte ervaringen van de Japanse slachtoffers in een breder perspectief te plaatsen. De spraakmakende reacties van het TEPCO (Tokyo Elecctric Power Company) en de Japanse regering werden onder de loep genomen. Kyoko Onishi, stichter van Yakuzen Europa, en expert in de 'Medicinale keuken' benaderde de aardbeving op een wetenschappelijke manier in haar lezing 'Fall out Japan'. Daarnaast was er aandacht voor initiatieven ter ondersteuning van de slachtoffers en de kritiek van de Japanse burger, een geluid dat niet eerder te horen was in de Japanse media. Sprekers van WISE Amsterdam, Greenpeace en Greenchoice belichtten het onderwerp vanuit een Nederlands perspectief. Het programma bestond uit presentaties, lezingen, publieke debatten en tentoonstellingen en werd afgewisseld met performances van artiesten.

Meer informatie

Hope Step Japan! vond zondag 11 maart plaats van 11.00 tot 20.00. in de Mediamatic Bank, Vijzelstraat 68, Amsterdam. Het evenement was georganiseerd door vrijwilligers. De opbrengst wordt gedoneerd aan de slachtoffers van de aardbeving.

Kijk voor meer informatie op de website van Hope Step Japan!