Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

7 27   English  Nederlands

Ignite Amsterdam 18

12 presentaties x 5 minuten

Onder de twaalf sprekers die deze maand hun beste beentje voorzetten bevonden zich een architect, een bierbrouwer, een onderzoeker en een filmmaker. Design, stedelijk ontwerp, film en kunstzinnige bergen passeerden de revue, evenals de notoire hackersgroep Anonymous.

Ignite

Ignite is een avond voor locals, door locals. Het zijn vliegensvlugge, provocerende avonden vol radicale en minder radicale ideeën, ferme vragen en een streng tikkende klok. Sprekers krijgen vijf minuten de tijd een idee, project, of zichzelf te presenteren. Zij maken gebruik van twintig slides die elkaar na vijftien seconden automatisch opvolgen. Alle presentaties worden in het Engels gegeven.

Sprekers

Maarten Koek

Maarten is een meubelontwerper en beeldend kunstenaar. Hij studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht in 2010 en werkt sindsdien aan een serie van kinetische, kartonnen sculpturen.

Maarten Koek

Maarten Koek

-

Visual artist Maarten speaking about his work, a series of cardboard kinetic sculptures at Ignite 18

Michiel Hilbrink

Michiel’s Onvolledige Encyclopedische Berg werd in 2011 genomineerd voor de Rietveld Scriptieprijs. Hij onderzocht de rol van bergen in de beeldende kunst. Michiel is daarnaast de grafisch ontwerper van het nieuwe online magazine GUTmag.

Alrik Koudenburg

Alrik werkt in zijn ontwerpen aan een totaalbeleving. Tijdens Ignite praat hij over het kartonnen kantoor dat hij ontwierp voor Nothing, het ontwerp voor een boomtent, en andere ideeën waar hij aan werkt.

Alrik Koudenburg

Alrik Koudenburg

-

Designer Alrik tells about his all-round experiences at Ignite 18

Hans Crijns

De Growguard is een kleine tool die je vertelt wanneer je planten water nodig hebben. De oplossing voor dorre, uitgedroogde planten. Hans, het brein achter dit eenvoudige maar inventieve product, vertelt ons meer.

Hans Crijns

Hans Crijns

-

Speaking at Ignite 18.

Mila Lanfermeijer

Mila studeerde af aan de Textielafdeling van de Gerrit Rietveld Academie in 2011 en begint in september bij het onafhankelijk kunstenaarsintituut De Ateliers. Ontdek vanavond meer over haar werk.

Daniel de Zeeuw

In 2011 schreef Daniel zijn afstudeerthesis voor de Gerrit Rietveld Academie over de interactie tussen complottheorieën en het internet. Het afgelopen jaar deed hij onderzoek naar Anonymous, een gedecentraliseerde van online hackers, verantwoordelijk voor het hacken van onder andere de CIA, SONY, PBS en NATO. Daniel vertelt meer over deze notoire 
beweging.

Daniel de Zeeuw

Daniel de Zeeuw

-

Speaking about Anonymous at Ignite 18

Justus Bruns & Mingus Vogel (Les Oiseaux de Merde)

Wat is de waarde van kunst in een maatschappij die de weg en haar identiteit kwijt is? Les Oiseaux de Merde presenteren de resultaten van hun onderzoek naar de rol van de autonome kunst in onze kapitalistische wereld.

Justus Bruns & Mingus Vogel

Justus Bruns & Mingus Vogel

-

Speaking about the role of the liberal arts in a capitalized world at Ignite 18

Lado Darakhvelidze

Lado is de initiator van Museum TV Station, een evenement die musea en galleries verandert in zogenaamde open-informatiestations. MTVS eist engagement van zowel de deelnemende kunstenaars als het publiek. De eerste MTVS in Amsterdam vond plaats op 30 mei in Smart Project Space, en krijgt een vervolg op 3, 4 en 5 juni.

Lado Darakhvelidze

Lado Darakhvelidze

-

The initiator of Museum TV Station speaking at Ignite 18

2012Architecten

Dit in Rotterdam gevestigd architectenbureau bedacht de term Recyclicity; het hergebruik of beter gezegd optimaal gebruik van elementen uit stedelijke processen. Denk aan bouwmaterialen, energievoorzieningen en menselijke verkeersstromen. Het creëren van een geintegreerde en samenhangende stedelijke omgeving is het doel wat ze voor ogen hebben.

Jan Jongert

Jan Jongert

-

Speaking at Ignite 18

Teun Castelein

In 2009 produceerde Henriette Waal met haar Buitenbrouwerij het eerste biertje gemaakt van, en vanuit Tilburg. Onlangs lanceerde zij samen met kunstenaar Teun Halbe bier: het bier dat de kunstsector zal gaan redden. Tijdens Ignite Amsterdam 18 vertelt hij hoe en waarom.

Teun Castelein

Teun Castelein

-

Speaking about Halbe Bier: het bier dat de kunstsector zal gaan redden. At Ignite 18

Maria Guggenbichler

Maria Guggenbichler studeerde Performance Research aan de Gießen Universität in Duitsland en Fine Art in Dartington, Engeland. Sinds 2012 is ze curator voor Extrapool in Nijmegen. In haar werk richt ze zich op het creëren van ruimtes en situaties die menselijke interacties oproepen.

Maria Guggenbichler

Maria Guggenbichler

-

Maria is interested in creating spaces and situations which evoke human interactions. Speaking at Ignite 18

Sina Khani

Sina Khani is een in Iraan geboren Duitser, woonachtig in Amsterdam. Hij studeerde een bachelor Audiovisuele kunst aan de Rietveld Academie en behaalde vervolgens een master of Fine Arts aan het Sandberg Instituut. Hij noemt zichzelf de nieuwe David Letterman, alleen dan zonder het budget, de connecties en de humor.

Sina Khani

Sina Khani

-

Calling himself the new David Letterman at Ignite 18

Meer informatie

Deuren openen om 20:00, de eerste spreker trapt af om 20:30. Locatie: Mediamatic Bank, Vijzelstraat 68 Amsterdam. Entree €2,- voor leden, €7,- voor niet-leden. Ben je nog geen lid? Je kunt een lidmaatschapskaart aan de deur kopen voor €5,-. Deze kaart is een maand geldig en geeft je toegang tot onze tentoonstellingen en korting op evenementen.

Ignite audience drinking Halbe Bier

Ignite audience drinking Halbe Bier

-

Visitors drinking beer out of special Halbe glasses in the break of Ignite 18.