Ignite Amsterdam 19

12 presentaties x 5 minuten

26 jun 2012

We zijn langzaam in zomersferen gekomen met indoor-wolken en outdoor-onderdak, een heleboel design en zelfs een klein beetje poëzie.

Vergroot

João over Mediamatic BOER - João Negro
 presenteert de Diesel Kantine bij Ignite Amsterdam 19. Simone Schoutens

Ignite

Ignite is een avond voor locals, door locals. Sprekers krijgen vijf minuten de tijd om te presenteren, en maken gebruik van twintig slides die elkaar na vijftien seconden automatisch opvolgen. Alle presentaties worden in het Engels gegeven.

Vergroot

Femke Agema - Presentatie over haar collecties. Bij Ignite Amsterdam 19. Simone Schoutens

Sprekers

Berndnaut Smilde


Berndnaut Smilde houdt zich bezig met het “in-between”. Overgangsruimtes zoals gangen en trappenhuizen, maar ook vluchtige processen. Hij toonde een deel van zijn werk, waaronder indoor-wolken en architectonische interventies.

Daniel Höwekamp (aayu architecten)

Aayu is een ontwerpstudio voor biologische renovatie en nieuwbouw, onder leiding van Daniel Höwekamp en Luigi Pucciano. Biologisch bouwen is de studie van het inpandige klimaat, en het effect daarvan op de gebruikers.

JONGHLABEL


JONGHLABEL bestaat uit Meis en Anne de Jongh. De zussen blazen traditionele ambacht nieuw leven in, en vertelden tijdens Ignite meer over de verhalen achter hun ontwerpen.

Vergroot

Ignite Amsterdam 19 publiek - Gemaakt tijdens de pauze bij Ignite Amsterdam 19. Bij Ignite 19 Simone Schoutens

Ruben Doornweerd

Ruben richt zich als onafhankelijke grafisch vormgever op het vormgeven van boeken, visuele identiteiten en audiovisuele systemen.

João Negro


João presenteerde de Diesel Kantine: een mobiele keuken waar gebruikt frituurvet wordt omgezet in zeep en biodiesel. De Diesel Kantine is een van de experimenten die momenteel plaatsvinden in Mediamatic Fabriek.

Femke Agema

De collecties van Femke, bestaand uit draagbare autonome objecten, balanceren op de grens tussen mode en kunst. Haar laatste collectie, Drijf, is geïnspireerd op de Apocalyps voorspelling van de Maya-kalender.

Vergroot

Stephane Kaas - Presenteerde zijn videowerk bij Ignite Amsterdam 19. Presenteert bij Ignite 19 Simone Schoutens

Dušan Rodić


Begaan met het voortbestaan van kunst en kunstinstellingen, onderzoekt Dušan de rol van essentiële maatschappelijke elementen zoals voedselproductie en onderdak om de autonomie van kunstenaars en cultuurprofessionals veilig te stellen.

Stephane Kaas


Stephane studeerde af aan de Film en Televisie Academie in Amsterdam en werkt sindsdien aan autonome films en kleine online filmpjes voor websites als hard//Hoofd en De Speld.

Thijs Ewalts

Thijs gelooft in de kracht van DIY. Ook, of misschien zelfs, nu is het belangrijk te weten hoe dingen gemaakt worden, en hoe je dingen maakt. Naast zijn autonome werk, vormt hij met Annemarie Piscaerts en Tjeerd van Waijenburg het design label PilotPlant.

Nienke Sybrandy

Met Jeroen Wand maakte Nienke de Desktoop, een werkplek die simultaan kwekerij is. De bureaulamp doet dienst als groeilamp, en het ladenblok als kas.

Dirk Vis

Dirk is onderdeel van het design collectief Foundland en redacteur voor De Gids. Zijn autonome werk bestaat uit interactieve poëzie landschappen, hyperteksten en andere vormen van e-poëzie.

Vergroot

JONGHLABEL - Anne de Jongh vertelt over de verhalen achter hun ontwerpen bij Ignite Amsterdam 19. Simone Schoutens

Captain Video

Captain Video ontwerpt en produceert bewegende beelden. Hun werk bestaat uit VJ-performances, interactief design en commercieel werk voor televisie, theater en dans. Ze waren tevens verantwoordelijk voor GyroPaint, een app die je iPhone transformeert in een 3D-tekenmachine.