Alle rechten voorbehouden
1754 x 1241 Download

Politoer

Expositie

POLITOER
Exit Art Amsterdam

OPENING
03/05/2012
18.00 - 21.00 uur

Politoer toont werk van:
Lauren Hillebrandt, Lieneke Lokhoff, Merel Noorlander, Ana Oosting en Richtje Reinsma.

De vijf jonge kunstenaars werken in uiteenlopende media: video, keramiek, collage, fotografie en tekenkunst. Ze varen hun eigen koers, en laten zich leiden door hun drang te experimenteren. De inhoud van hun werk ligt dichtbij hun eigen ervaring, die zij subtiel ombuigen en vermengen met het fantastische. In hun werk verkennen zij de schoonheid van de schaduwzijde en de poëzie van het alledaagse.

De kunstenaars zelf zijn iedere week op wisselende dagen aanwezig om hun eigen werk en dat van hun collega’s toe te lichten. Al het werk is te koop.

Reguliere openingstijden
4 t/m 31 mei
donderdag t/m zondag
13.00 - 18.00 uur

Locatie
Exit Art Galerie
De Clercqstraat 66-68
Amsterdam
www.exitartamsterdam.nl

Over de kunstenaars

Lauren Hillebrandt
Lauren Hillebrandt (Den Haag, 1988) studeerde in 2010 af aan de afdeling fotografie van het KABK in Den Haag. De sleur van het dagelijks leven vorm de rode draad in haar werk. Mensen denken autonome individuen te zijn. In werkelijkheid voegt ieder zich naar regels en gebruiken, en laat zich leiden door zijn gewoontes. In de fotoserie The Day verbeeldt Hillebrandt de verveling: het leven gespeend van risico's, wars van avontuur.
www.laurenhillebrandt.com

Lieneke Lokhoff
In 2011 behaalde Lieneke Lokhoff (Amsterdam, 1984) haar Bachelor Digital Video Design aan de HKU. Onlangs startte zij haar bedrijf Custom Visuals.
In haar reeks videowerken Motion Ambience toont zij abstracte, organische landschappen. De trage, bewegende schilderijen zonder geluid vereisen geen actieve kijkhouding. De geraffineerde beelden verleiden de toeschouwer om tijdelijk weg te dromen.
www.customvisuals.nl

Merel Noorlander
Merel Noorlander (Dordrecht, 1984) studeerde in 2007 af op de afdeling beeldende kunst/schilderen, aan de KABK in Den Haag.
In haar werk combineert ze twee- en driedimensionale elementen in collages, installaties en theatervormgeving. Haar serie fotocollage Nachtliefdes werd geïnspireerd door de documentaire 'Super Amigos' van Arturo Perez Torres, over Mexicaanse superhelden en hun maskers. Hoe komt het dat mensen hun helden blindelings volgen zonder iets te weten over hun ware identiteit? In Nachtliefdes onderzoekt Noorlander haar superhelden, die zij in de nacht ontmoette.
www.merelnoorlander.com

Ana Oosting
Ana Oosting (Amsterdam, 1985) studeert aan afdeling keramiek van de Rietveld Academie in Amsterdam. Zij vindt haar inspiratie in de schoonheid van de natuur om ons heen, juist daar waar de meeste mensen haar niet zien. Door het gebruik van porselein, fragiel en fijn materiaal, laat zij het mooie zien van dingen die worden ervaren als lelijk of vies.
http://vimeo.com/33351518

Richtje Reinsma
Richtje Reinsma (Amsterdam, 1979) tekent en schrijft. Ze studeerde aan de afdeling Voorheen Audiovisueel van de Rietveld Academie (2003) en het Sandberg Instituut (2008) in Amsterdam.
Ze beschouwt tekenen en schrijven als zoekmethodes. Het zijn pogingen om in haar eigen waarneming en bewustzijn in te breken. De lijnen en letters die bij het tekenen en schrijven te voorschijn zijn als code, ze leggen iets bloot van het verkeer tussen zintuigen, hersenen en buitenwereld. Ze bezweren de onrust van het niets zeker weten behalve dat alles zomaar kan ophouden.
www.richtjereinsma.nl

Over Exit Art

Exit Art is een kunstplatform waar kunstenaars op eigen initiatief tentoonstellingen organiseren en hun werk verkopen. Exit Art Amsterdam vestigt zich tijdelijk in leegstaande winkelpanden die via een makelaar in bruikleen worden gegeven.