Exhibition:

Singing Sentinels & Camera Futura

Opening New Order 5

27 apr 2012

Tijdens de opening van New Order 5 zullen er tientallen kanaries door Mediamatic Fabriek vliegen. De zang van de vogels verandert wanneer we langzaam de atmosfeer aanpassen. Lanceer ook je eigen lichaam de ruimte in. Laat je op de foto zetten in een toekomst waar zwaartekracht niet meer aan de orde is. Kom van 20.00 tot 22.00 langs voor een drankje en muziek door deejay Mark From Middlesex (Red Light Radio).

Vergroot

Explanation - Explanation about Singing Sentinels at the opening of New Order 5. Simone Schoutens

Liam Young & Sascha Pohflepp

Twee nieuwe werken van de tentoonstellingsserie New Order worden geopend. Singing Sentinels is een werk van de Londense architect en leraar Liam Young (UK). Lees hier meer over dit werk. Sascha Pohflepp (DE/UK), een kunstenaars, designer en schrijver, zal zijn werk Camera Futura presenteren.

Vergroot

Shadows - Singing Sentinels and Camera Futura at the opening of New Order 5. Simone Schoutens

New Order

Camera Futura en Singing Sentinels vormen de vijfde New Order installatie. New Order verkent een wereld waarin energie uitgegroeid is tot een van de grondbeginselen van onze samenleving. Het project bestaat uit vijf solovoorstellingen van internationale kunstenaars. Ieder project reageert op verschillende facetten van de samenleving. Politiek, economie, gezondheid en de ervaring van voedsel, creëren tezamen een toekomstige schets van de wereld. Lees hier meer over New Order.

Vergroot

Camera Futura - Fly yourself at New Order 5. Simone Schoutens

Meer informatie

De opening vindt plaats op vrijdag 27 april van 20.00 tot 22.00 in Mediamatic Fabriek. Zaterdag en zondag zijn we open van 12.00 tot 22.00 en maandag van 14.00 tot 18.00. Kijk hier voor ons gehele weekendprogramma. Een New Order passe-partout kost €5,-. De vier eerdere New Order installaties, Meet Your Energy Avatar, Energy Battlefield, Mind Igloo en Radiant Beach zijn ook nog steeds te bezichtigen. Mediamatic Fabriek is te vinden op het Oostenburgereiland (naast Roest, die dit weekend haar heropening viert!). Klik hier voor een routebeschrijving.

New Order is mede mogelijk gemaakt door de Mondriaan Stichting, Ministerie van OCW, Gemeente Amsterdam, SNS Reaal Fonds en Stadsgenoot.