Workshop:

Première ‘De Droomreis’ en Shamanistische nacht voor vrouwen

een voorspoedritueel en film

7 Jul 2012
8 Jul 2012

DE SHAMANISTISCHE NACHT VOOR VROUWEN is een voorspoedritueel, een gelegenheid om de natuurlijke magie van de vrouwencirkel te ervaren in zijn transformatieve resonantie, als een bron van kracht , energie, Wel-Zijn.

Enlarge

shaman anna-montis -

DE FILM ” DE DROOMREIS” is een antropologisch-artistieke documentaire van
Jelle Dijkstra over het shamanistische levensverhaal van shaman Anna Montis
en haar recentste reis met een groep vrouwen naar haar geboorteeiland,
Sardinië.

De filmmaker Jelle Dijkstra was gefascineerd geraakt door de informatie over
deze shamanistiche reis, waardoor hij contact opnam met Anna en stelde
haar voor om mee te gaan als filmer en daar een documentaire te maken.
Het resultaat is een prachtig kunstwerk waarin je als kijker gelijk wordt aangetrokken tot de sfeer van de wortels van deze shaman en op reis genomen en geboeid door de magische realiteit die in de reis sterk aanwezig is, want het is een reis in een soul-dimensie waarin shamanisme en alledaags leven in elkaar gesmolten zijn.

Met deze film kom je in aanraking met de droom-werkelijkheid, de visionaire
verhalen van de moeder van Anna over haar wonderbarlijke ervaringen van concreet contact met gidsen en krachten van genezing, de betovering van krachtplekken van Sardinië, waar deelneemsters aan rituelen participeren die gericht zijn om voorspoed en harmonie te bevorderen; shamanistische feesten van extase en transformatie, waar gemeenschappen op sommige dagen ritueel leven en mensen bij elkaar komen om samen de godheid van de natuur van binnenuit te beleven, in continuiteit met een verre verleden als een tijdloose uitdrukking van een shamanistische traditie die nog leeft.

DE SHAMANISTISCHE NACHT VOOR VROUWEN is een voorspoedritueel, een
gelegenheid om de natuurlijke magie van de vrouwencirkel te ervaren in zijn
transformatieve resonantie, als een bron van kracht , energie, Wel-Zijn.
Door inspiratie aan de spiritualiteit van de mysticus Frédéric Antonious en de
ritmen en dansen van de traditionele genezingsrituelen van de mediterraanse
cultuur, de achtergrond van Anna, is deze nachtritueel opgebouwd. Magische ritmen en dansen die de ziel betoveren en bevrijden nemen jou mee naar een veld waarin je heling en inzicht kan vinden in aspecten van jezelf die niet in harmonie zijn met de natuurlijk loop van het leven.

Doordat het zich in jouw gevoelsveld afspeelt, elke poging om met gevoelsmatige aspecten en blokkades om te gaan door middel van verstandelijke methoden, kunnen niet tot bevrijding leiden. Daarom sinds duizenden jaren hebben shamanen velden van de geest verkend door middel van bepaalde monotone ritmen, beweging, gezangen, stilte, om
een psychologie zonder woorden te ontdekken die de impressies van het leven
helpt te verwerken. Zo blijft shamanisme gericht, zoals al vanaf het begin van de mensheid, tot concrete uitwerking en invloed op het Wel-Zijn in het alledaagse leven.

Om deel te nemen aan deze sessie is geen ervaring in shamanisme vereisd. Als je over een ratel beschikt, kan je het meenemen. Deze sessie wordt begeleid door Anna Montis

Locatie Asharum Amonines - Belgische Ardennen

Reserveren mogelijk via

bookings@abbahiway.eu

Prijs 75,- incl. overnachting en maaltijden

Start zaterdag 19.00 met een supper en

21.00 start nachtritueel

Zondag 12.00 uur film