Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

1

Over Datum Eetclub in het NAi

Lekker eten tijdens de Dag van de Architectuur

  • 24 jun 2012
    11:00 17:00 NAiNAi, Museumpark 25, Rotterdam Museumpark 25Rotterdam, 

Zondagmiddag kon je kunstige gerechten proeven in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam. Deze speciale Over Datum Eetclub werd georganiseerd in het kader van de Dag van de Architectuur, welke in 2012 in het teken stond van voedsel en architectuur.

Zondag 24 juni richtte het NAi zich op het thema van duurzame voedselproductie met een voedzaam programma van workshops, presentaties en museum-, wandel- en fietstours langs projecten op het gebied van ‘urban farming’.

Over Datum Eetclub

De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 100 kilo eten per jaar weg. Zonde, want veel over datum producten zijn nog hartstikke lekker. Over Datum Eetclub protesteert hiertegen, stopt verspilling en organiseert eetfestijnen met dit overmatige voedsel. Lees hier alles over Over Datum Eetclub.

Deze editie in het NAi was de eerste in Rotterdam. De vaste kok, Tinda van Smoorenburg (van o.a. Archeventure), maakt samen met het publiek heerlijke lunchgerechten van over datum ingrediënten die zijn gedoneerd door winkels en particulieren uit de buurt.