Workshop:

Aquaponics Workshop

Uitverkocht!

28 jul 2012

Bij Mediamatic zijn we heel bedreven in het maken van aquaponics systemen: een duurzaam ecosysteem voor voedselproductie, waarbij planten en vissen samen worden gekweekt. De eerste workshop was een succes en we delen graag onze kennis met je, zodat je thuis aan de slag kan met je eigen aquaponics systeem.

Vergroot

Team doing the pebble washing cycle 1 - Join the next Aquaponic Workshops

Wat is Aquaponics?

De Aquaponic Gardening Community beschrijft aquaponics als “het gezamenlijk kweken van vissen en planten in een geënsceneerd, voortdurend circulerend ecosysteem. Deze methode maakt gebruik van natuurlijke bacteriën om het afval van vissen om te zetten in voedingsstoffen voor planten. Het is een natuurlijke, milieuvriendelijke manier van voedselproductie die de beste eigenschappen van aquaculture en hydroponics samenvoegt. Zonder daarbij het water te moeten verschonen of chemische meststoffen toe te passen.”
Het Mediamatic Aquaponics team bouwt momenteel aan haar eigen stedelijke oase, gebaseerd op deze eco-vriendelijke aanpak.

On Saturday May 26th approximately sixteen people gathered to build a triple-decker aquaponics tower. This marked the first public aquaponics workshop hosted by the Mediamatic aquaponics team. At Mediamatic Fabriek, Oostenburgereiland Amsterdam.


Vergroot

Happy teams after the workshop - Join the next Aquaponic Workshop

Wat leer je?

We beginnen de dag met een introductie van aquaponics. Hoe werk het? Hoe creëer je een gebalanceerd ecosysteem en stimuleer je het bloeiproces? We behandelen allerlei soorten vissen, planten en bacteriën. Kortom, een snelcursus biologie door Jules Marshall.

Vergroot

Putting together an aquaponics set-up inside Mediamatic Bank - Join the next Aquaponic Workshop

Vervolgens leer je onder deskundige begeleiding hoe je vanuit het niets een aquaponics systeem bouwt. We beschikken over alle benodigde materialen in onze ruimte, waar we samen de constructie zullen bouwen. Het is min of meer een loodgieters/timmerman training, specifiek gericht op het type aquaponics dat we eerder bij Mediamatic realiseerden. Aan het eind van de dag weet je alle ins en outs om thuis je eigen ecosysteem te beginnen.

Vergroot

Washing plants, removing earth from roots - Join the next Aquaponic Workshop


Vergroot

Try out the cutting on leftover pieces of IBC. - Join the next Aquaponic Workshop

Meer informatie

De workshop vindt plaats in Mediamatic Bank, Vijzelstraat 68 op zaterdag 28 juli van 10.00 tot 18.00 en kost € 100, inclusief drankjes en lunch. Deur is open vanaf 09.30. Kom na de workshop af en toe bij ons langs om te kijken naar de voortgang. Al snel zullen de vissen, bacteriën en planten bloeien. Vragen? Stuur een mailtje naar Deborah Meibergen.

Vergroot

Teams working on the set-up - Join the next Aquaponic Workshop