Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

12 1   English  Nederlands

Dutch Design Awards

Infographicscampagne tegen cultuurbezuinigingen genomineerd

Onze 2011 campagne tegen de cultuurbezuinigingen heeft het geschopt tot de finale. Andere genomineerden zijn onder andere Lernert & Sander en Metahaven. Zondag 21 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

  • Infographics Cultuurbezuinigingen - 

    Juni 2011: In reactie op de voorgenomen cultuurbezuinigingen van het kabinet startte Mediamatic een poster campagne. Met deze infographics maakte wij inzichtelijk hoe bescheiden het kunstbudget is in vergelijking tot andere overheids- en consumenten uitgaven. De posters sierden regio Amsterdam en Den Haag ten tijde van de Mars der Beschaving. Ze zijn herprint in onder andere het Parool en zijn gepubliceerd tijdens de Visible Data tentoonstelling in Bratislava.

Infographics tegen cultuurbezuinigingen

Deze infographics maakten inzichtelijk hoe bescheiden het kunstbudget is in vergelijking tot andere overheids- en consumentenuitgaven. De posters hingen we op in Amsterdam en Den Haag, en via onze website kon men de ontwerpen downloaden en zelf printen. Bekijk hier de hele campagne. Ontwerp naar een idee van Ruben Pater voor het project SLASH/ART.

Dutch Design Awards

De DDA zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. DDA worden uitgereikt in de drie hoofdcategorieën Product, Ruimtelijk en Communicatie. In de week van 20 tot en met 28 oktober zijn de werken van alle finalisten te zien in een speciale tentoonstelling tijdens de Dutch Design Week. Kijk op de website van DDA voor meer informatie.

In 2008 won ons project El HEMA een Dutch Design Award.