Alie Sonneveldt

Pebbles

Pebbles hier, pebbles daar

Verhuizen, boeken, kleding, schilderen, speelgoed, postzegels, laminaat leggen, massagecursus, alles samen ruilen.

Vergroot

Pebbles - Pebbles, een ruilinitiatief binnen Amsterdam en omstreken.

Wie?

De inwoners van Amsterdam en omstreken kunnen zich aanmelden op de website van pebbles, een site waar ruilafspraken worden gemaakt.

Wat?

Een ruilkring voor Amsterdam en omstreken die aan de hand van het LETS systeem te werk gaat. Het is een alternatieve manier van handel drijven, zonder geld, die nooit op raakt. Geld kan opraken, maar ruilhandel kan altijd blijven bestaan.
Pebbles is een non-profit organisatie. Er hoeft niet een directe ruil plaats te vinden, men kan ook krediet -pebbles- opbouwen door iets voor een ander te doen of aan de ander te geven. Iets in ruil terugkrijgen kan van diezelfde persoon zijn, maar ook van een ander. Het gaat bij Pebbles ook om de interactie die men door de onderlinge ruil krijgt, ze richten zich dan ook op een kleinere gemeenschap en niet op grote nationale schaal. De Amsterdammers komen met elkaar in contact via hun persoonlijke profiel op de website.

Waarom?

Een initiatief binnen onze eigen regio, Amsterdam, die zich bezighoudt met waar wij ons ook op willen concentreren, het ruilen en de interactie die daarbij komt kijken.