Exhibition:

Ruilen

Tentoonstelling en evenementen

20 okt 2012
6 jan 2013

Sociaal winkelen zonder je portemonnee te hoeven trekken. De broek die je niet alleen aan krijgt, het spel dat je altijd verliest en de boeken die je aan het huilen maken, kon je allemaal voor iets nieuws ruilen. Van oktober tot januari was Mediamatic Fabriek de plek waar je terecht kon met je ongewenste sinterklaascadeaus en miskopen. En voor massages en knipbeurten. Klik hier voor de categorieën waarbinnen je kon ruilen. Ruilen was geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 18.00 met iedere zondag een ruilevenement.

Vergroot

20-10-2012 deelnemers tijdens ruilen - Ruilplein - Sociaal winkelen zonder je portemonnee te hoeven trekken. De broek die je niet alleen aan krijgt, het spel dat je altijd verliest en de boeken die je aan het huilen maken, kon je allemaal voor iets nieuws ruilen. Van oktober tot januari was Mediamatic Fabriek de plek waar je terecht kon met je ongewenste sinterklaascadeaus en miskopen. Aleksandra Kalashnikova

Ruilen en kunst

Ruilen toonde ook werk van kunstenaars die het ruilen beoefenen en verhalen. Zo vroeg de Libanese Lina Issa om voor korte tijd je leven met haar te ruilen voor haar project What if, if I take your place?. En het werk Time Divisia van de Mexicaan Antonio Vega Macotela toonde een langlopend project en uitwisseling tussen gevangenen uit Mexico-Stad en de kunstenaar. Klik hier voor alle deelnemende kunstenaars.

SwapUpShop workshops

SwapUpShop gaf samen met een groep acteurs, ontwerpers, kinderen, kunstenaars en denkers in Mediamatic Fabriek een aantal workshops met het thema ruilen. De SwapUpShop zorgde ervoor dat de tentoonstelling niet alleen een plek was om te ruilen, maar waar je ook kan denken, creeëren en handelen. Het eindigde op 6 januari met een diner waarin eten en ruilen samensmelten als 'critical cuisine'.

Meer informatie

Ruilen was een tentoonstelling en serie evenementen over ruilen, van 20 oktober tot 6 januari. Entree: in ruil voor bijvoorbeeld een half uurtje stofzuigen of een uur bardraaien kreeg je een lidmaatschap inclusief een maand gratis entree. Anders betaalde je €5,-. Kinderen half geld.