Jolien Ruiter

Open Monumentendag in Mediamatic Fabriek

Ontdek de Van Gendthallen

8 sep 2012

Kom in het weekend van 8 en 9 september de monumentale Van Gendthallen eens goed bekijken en speel gratis in onze Schommelclub. Tussen 14.00 en 17.00 vertelt Henk van Engelen je alles over de geschiedenis van het gebouw, waar locomotieven en grote scheepsmotoren gebouwd zijn en op dit moment een stedelijke oase groeit. Zondagmiddag kun je naar de poëtische en interactieve performance Monday, Larissa (The Practice of Saving) van Lilach Livne. Klik hier voor meer informatie.

Vergroot

Van Gendthallen oostgevel - De oostgevel van de Van Gendthallen op het Oostenburgereiland in Amsterdam. Gemaakt door Ronald, gevonden op Wikipedia. De Van Gendthallen staan geregistreerd in het Monumentenregister. De oostgevel van de Van Gendthallen. Gevonden op Wikipedia.

Van Gendthallen

De enorme fabriekshallen, ontworpen door architectenbureau Van Gendt, bestaan al sinds het einde van de negentiende eeuw. Momenteel onderzoekt Stadsgenoot op welke manieren de oude gebouwen nieuw leven kan worden ingeblazen. In samenwerking met organisaties en bedrijven die het experiment niet uit de weg gaan.

Mediamatic Fabriek

In december 2011 hing Mediamatic 6 schommels aan de 16 meter hoge dakconstructie en markeerde daarmee het begin van een periode van experiment en spel in twee van de grote fabriekshallen. Sindsdien worden er doorlopend tentoonstellingen, workshops en feestjes georganiseerd op deze nieuwe locatie: Mediamatic Fabriek.

Meer informatie

Gratis toegang tot het gebouw en de Schommelclub tijdens het weekend van Open Monumentendag, op 8 en 9 september. Zaterdag is de Mediamatic Fabriek open van 14.00 tot 21:00, en zondag van 14.00 tot 18.00 (schommelen tot 17.00). Klik hier voor een routebeschrijving.

Op zondag 9 september om 17.00 is de performance Monday, Larissa (The Practice of Saving) van Lilach Livne te zien in Mediamatic Fabriek. Klik hier voor meer informatie. Let op: de performance is mogelijk niet geschikt voor kinderen.