Barbies voor eten

Ruil eten voor een Barbie uit de megaverzameling van Pet

2 dec 2012

Pet van de Luijtgaarden ruilde 100 van zijn 10,000-tellende-Barbie-verzameling voor eten. Door de jaren heen heeft Pet miljoenen objecten verzameld om vraagtekens te zetten achter onze materialistische samenleving. Maar Pet moet ook een manier vinden om met zijn familie deze winter te overleven. Daarom ruilde hij zijn verzamelingen één voor één tegen eten. Deze week waren de Barbies aan de beurt, daarna Playmobil en dan zijn LEGO.

Vergroot

Pet's Barbie collection - For 6 months Pet will try to live off of his collections, trading them one by one for food. He'll trade his Barbie collection on December 2nd. Fay Gramberg

Pet

De afgelopen drie jaar heeft Pet een indrukwekkende miljoenenverzameling opgebouwd. Inmiddels zijn delen hiervan tentoongesteld in de Kunsthal (Rotterdam) en meer recentelijk, in een 13.ooo m2 grote hal van de Jaarbeurs, met behulp van het Centraal Museum (Utrecht).

In december, 2012, zette Pet een ruilproces in gang. Hij begon met het ruilen van duizenden Barbies in alle kleuren en maten voor eten zoals jam, brood of soep. Alles wat vers is en makkelijk kan worden ingevroren was van harte welkom. Had je binnenkort een verjaardag, ken je iemand met een Barbiefetisj of wilde je gewoon wat nieuw plastic speelgoed zonder nieuw plastic aan te schaffen? Kom langs. Was dit toch echt te meisjesachtig voor jou? 9 december ruilde Pet zijn Playmobil, en op 16 december was zijn LEGO aan de beurt.

Meer informatie

De Barbie vond plaats op 2 december, van 14.00 tot 17.00 in Mediamatic Fabriek. Entree: in ruil voor bijvoorbeeld een half uurtje stofzuigen of een uur bardraaien kon je gratis naar binnen. Anders betaalde je €5,- voor een lidmaatschap inclusief gratis entree voor een maand. Kinderen half geld.

Barbies voor eten maakte deel uit van Ruilen, een tentoonstelling en serie evenementen over ruilen, van 20 oktober tot 6 januari. Geopend van woensdag t/m zondag, van 13.00 tot 18.00 Mediamatic Fabriek, VOC-kade 10, Amsterdam.