Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

White Trash Liquor Factory

De mens heeft drank nodig

Deze distilleerderij maakte wodka en jenever van lokaal organisch afval. Ook het koper waar de distilleerderij van gemaakt is komt uit de buurt.

Projectvoorstel

Geef een uitgebreide beschrijving van je plan.

Het plan is simpel: verzamelen van organisch afval in de buurt van het Oostenburgereiland. Dit wordt gefermenteerd en gedistilleerd in een distilleerderij welke gemaakt is van koper wat we vonden in de omgeving van Mediamatic Fabriek. Wij verzamelen organische afval in de buurt van het Oostenburgereiland. Organisch afval + fermentatie + distillatie = genieten van de moonshine! En dat feitelijk gemaakt van bijna niets.

Wat heb je nodig om je plan te laten slagen?

Om het project te realiseren is veel voorbereiding nodig, zo moet er onderzoek worden gedaan. Wat voor afval geeft de fijnste smaak? Waar moeten we het koper precies vandaan halen? Waar vinden we jeneverbessen voor de jenever? Hoe creëren we hitte in de Fabriek voor het fermentatieproces? Hoe gaan we de hoeveelheid alcohol meten in onze moonshine?

Wie kan je helpen en wanneer?

Iedereen die iets van alcohol distilleren of fermentatie af weet kan ons helpen door hun kennis met ons te delen, lokale restaurants en eet-café's kunnen organisch afval voor ons bewaren en iedereen die koper pijpen heeft waar niets mee gedaan wordt mag het ons schenken in ruil voor een portie van onze unieke moonshine!