Michel Langendijk

E-cultuur agenda

Bijeenkomst voor collega's in communicatie

16 Apr 2008

Op deze middag was er een bijeenkomst met de communicatie medewerkers van e-cultuur instellingen. Het doel was om de participanten te laten zien hoe je eenvoudig agenda vermeldingen kunt aanmaken op de Mediamatic.net website. Deze vermeldingen worden automatisch doorgeplaatst onder andere op Virtueelplatform en de CCAA. De pagina's scoren altijd hoog in de Google zoekresultaten.

Enlarge

Nabaz'mob - Uitsnede van foto door Anne Helmond 'Silvertje', gevonden op Flickr Anne Helmond

Opzet

Er werd een korte cursus gegeven zodat iedereen voortaan zijn eigen events online kon plaatsen. Aanwezigen leerden over pagina opmaak en hoe ze plaatjes of Youtube filmpjes e.d. aan de pagina toe kunnen voegen.

Daarnaast bespraken we de mogelijkheden om tot een e-cultuur mailinglijst te komen, waarop bijvoorbeeld 1 x per week alle e-cultuur evenementen van Nederland staan. Ook werd er kort iets over de OpenCi verteld, een project voor uitwisseling van profielen tussen websites van creatieve organisaties.

Uitgenodigd waren o.a.:

Submarine, Steim, <>Tag, V2_, PLANETART, Worm, CCAA, Pips:Lab, Balie, Virtueel Platform, Waag Society, Impakt en Showroom MAMA.