Evelyn

Dienst Bouwtoezicht zegt: bouwstop is geen koeienstop

De dieren mogen komen!

20 apr 2013

Het leven is veel minder ingewikkeld dan je soms denkt. Dat de Tostifabriek even moest stoppen met bouwen betekent niets meer dan dat. De twee koeien, kalfje en twee varkens die in de Tostifabriek zouden komen wonen mochten gewoon komen. Dat betekende: eindelijk leven op de kade!

Vergroot

The cows of the tosti fabriek - This picture was taken at Mediamatic Fabriek. De Tosti Fabriek is a project part of Freezing Favela. Erik Diekstra

Freezing Favela

Freezing Favela was een tijdelijke stad in Mediamatic Fabriek. De Fabriek is gevestigd in de Van Gendthallen op Oostenburg, Amsterdam. De ruimte is groot, onverwarmd, en het lekt. Ontwerpers, koks en andere initiatiefnemers hadden de mogelijkheid een deel van deze ruimte te gebruiken. Ze werken zelfstandig aan hun eigen workshop- of projectruimte, maar zoals in elk andere gemeenschap moesten materialen, ruimte en functies gedeeld worden. Favela bewoners maakten tosti's from scratch, papier van koeienstront, meubels van karton, en eten van ingrediënten uit onze eigen aquaponics-boerderij. Ze gaven workshops, organiseerden bijeenkomsten en serveerden eten. Locatie: Mediamatic Fabriek, VOC-kade 10, Oostenburg Amsterdam.