MediamaticSalon 1999

Mediamatic @ BABY

Beelden in allerlei soorten en maten

7 Mar 1999

Met een presentatie van Aap Ontwerpers en Ivo van Emmerik van hun gezamenlijke experiment op CD, een choreografie van Lionel Hoche en een presentatie door Rogério Lira en Colin Knep.

Enlarge

Uitnodiging MediamaticSalon 7 maart 1999 -

Hold Still Keep Moving is een kennismaking met de moderne beeld- en geluidscultuur. Als een Gelaat van Zand bij de Grens van de Zee is de titel van de CD-Rom die componist Ivo van Emmerik met Aap ontwerpers uit Utrecht (Abel Derks, Lars Gorter, Krijn Okkerse) produceerde. Commentaren van filosoof Michel
Foucault werden geconfronteerd met fragmenten uit werken van Homerus, Joyce en Roussel. Deze teksten werden op hun beurt gekoppeld aan natuurlijke en in
cultuur gebrachte landschappen in beeld en geluid.

Enlarge

Gelaat van Zand bij de Grens van de Zee -

Choreograaf Lionel Hoche maakte het dance-event X-Press ter ere van het twintigjarig jubileum van het Nederlands Dans Theater II. Deze voorstelling is bedoeld voor de nieuwe generatie, die volgens hem niet is opgegroeid met speelgoedtreintjes maar met tv, internet en video. Een voorstelling voor de beeldschermgeneratie over de beeldschermgeneratie. De VJ's van Captain Video toonden beelden van de voorstelling.

De salon werd afgesloten met een presentatie over het gezamenlijke project van Rogério Lira en Colin Knep, de Kosher Typing Engine 1.0.